Policisti so med nadzorom prometa zaustavili osebni avtomobil, v katerem sta bila moški in ženska. Policisti so zaradi njune "agresivne reakcije", skušala sta namreč pobegniti, postali sumničavi in so podrobno pregledali vozilo.

V prtljažniku jih je med kovčki in torbami pričakal majhen tiger. Poleg tega so našli še pištole in približno sto nabojev.

Nepričakovane najdbe so policisti zasegli. Mladiča so predali strokovnjakom za divje živali, ki bodo tigrčka vrnili v njegov "naravni habitat".

Mehiška policija je zaradi kršitev predpisov in tihotapstva zasegle več velikih mačk, številne so bile pretihotapljene v državo ali kupljene na črnem trgu. Tihotapljenje velikih mačk je donosen posel, številni preprodajalci mamil pa jih imajo za hišne ljubljenčke, poroča BBC.

Mehiška policija zasegla več velikih mačk

Posedovanje velikih mačk v Mehiki ni prepovedano, jih je pa prepovedano sprehajati na javnih mestih. Lastniki morajo poleg tega imeti dokazilo, da so žival kupili pri certificiranem prodajalcu in da je bila skotena v ujetništvu.

Pred dvema letoma so v mestu Tlaquepaque zasegli odraslega bengalskega tigra, ki ga je po ulici lovil moški z lasom. Moški je sicer imel ustrezna dokazila, vendar so žival zasegli zaradi neupoštevanja varnega rokovanja. Leta 2019 so policisti po pritožbah sosedov zaradi rjovenja s strehe hiše v prestolnici Ciudad de Mexico zasegli tri leve.