Manuela Kraner je ljubiteljica živali in velika borka za njihove pravice. Foto: MMC RTV SLO
Manuela Kraner je ljubiteljica živali in velika borka za njihove pravice. Foto: MMC RTV SLO

"Načeloma so to živali, ki se jih ljudje naveličajo ali pa jih zavržejo. Nekaj sem jih tudi sama rešila. Diabolo je bil podarjen od vzrediteljice, ki se je odločila, da te pasme zajčkov ne bo obdržala. Tudi Vilma je tako, po naključju, pristala pri nas," je povedala Kranerjeva.

Nadaljevala je: "Pa mnogo drugih živali, recimo razne kače, drugi zajčki, morski prašički, občasno tudi muce. Ampak je tako, da vseh živali ne morem obdržati, kar pomeni, da po določenem času začnem iskati nove domove."

Njena strast so plazilci
Prostega časa skoraj nima, saj je ves čas zaposlena z živalmi, ki so njene najboljše prijateljice. "Kar zadeva živali, sem zelo zasedena, ampak sem zmeraj srečna, če me včasih kdo pokliče in reče: 'Veš kaj, si mi pripravljena paziti psa teden, 14 dni ali pa ga peljati na sprehod?' Ali pa kar koli drugega, ni problema. Z živalmi zelo rada delam. Tudi prek društev sodelujem, živali rešujem na tak način. Vsakemu svoje. Nismo vsi ljudje enaki, da bi imeli vsako žival radi. So živali, ki so primernejše za ljudi, in živali, ki so za nekoga manj primerne," je povedala Kranerjeva. Njena strast so plazilci. "Poskušam jih predstaviti, da to niso zveri, da je to lahko hišni ljubljenček, vendar se moramo zavedati, kaj si kupimo, ker je z njimi ogromno dela. Če kupimo žival, ki je na začetku divja in ni navajena vna ljudi ali takšnih reči, se v to vloži ogromno dela. Predvsem na začetku. Potem dela ni več toliko," je sklenila.

Oddajo O živalih in ljudeh lahko spremljate vsako soboto ob 13.25 na TV SLO 1.

Ljubezen do živali
Ljubezen do živali