V pekarni Hov-Hov pečejo slastne priboljške za pse. Foto: MMC RTV SLO
V pekarni Hov-Hov pečejo slastne priboljške za pse. Foto: MMC RTV SLO
Prehrana psov je postala drugačna

Ljudje se vse bolj zavedamo, da je zdrava prehrana psov eden od pogojev za zdravo in lepo starost naših ljubljenčkov. Odpravili smo se v pekarno Hov-Hov, ki ponuja stoodstotno naravno hrano za pse.

"Ideja prihaja čisto spontano, iz glave, mogoče se kaj porodi v kakšnem pogovoru s kom, ki ti da kakšno informacijo. Na primer, kaj bi lahko spremenili, kaj bi lahko recimo dodali, kaj imajo kužki radi. Potem se porodi in mi to poskušamo. Imamo testne peke. Seveda pa potem poskusijo tudi naši pokuševalci na štirih nogah in česar oni ne odobrijo, tega potem ne prodamo," je dejala Nastja Verdnik.

"Pripravljam piškote, čeprav so vse ideje o novih izdelkih plod hčere. Jaz sem pa ta, ki potem preizkušam. Se pravi, da pridem do pravega testa in potem tudi naredim vse piškote. Jaz nisem tako ročno spretna kot ona, zato piškote samo pripravljam, pečem. Vse, kar pa se tiče okraševanja in podobnega, pa je delo hčere in to vse potem naredi ona sama," je povedala Lidija Verdnik.

Ponudba je zelo velika
Ponudba zdravih pasjih priboljškov je zelo velika. "Naše izdelke smo razširili tako, da ponujamo 60 različnih vrst lastne proizvodnje. Nekako smo razširili asortiment s tem, da smo v prodajo vključili nekatere naravne izdelke, ki sovpadajo, recimo, z našo miselnostjo o zdravem in naravnem življenjskem slogu. Predvsem v nekih potrebščinah in dodatkih. Kar pa načrtujemo v tem letu, je to, da naše izdelke dopolnimo s popolnoma suho briketirano hrano, naravno slovensko, in pa z mokro ter zmrznjeno hrano. Zaenkrat je interes oziroma so mnenja in povratne informacije zelo pozitivne," je dejala Nastja Verdnik.

Za vsakega se kaj najde
Posebno ponudbo pa pripravijo tudi ob praznikih. "Za vsak praznik pripravimo od pet do šest izdelkov, ki se tematsko navezujejo na tisti praznik. Kužki, moram reči, niso izbirčni. Glede na to, da je skoraj v vseh piškotih meso, so kužki zadovoljni čisto z vsem. Res je, da pri določenih vrstah piškotov, kjer so posebne moke, ki imajo mogoče močnejši vonj, kot je ajdova moka, vsi kužki niso tako navdušeni. Najraje od vseh naših izdelkov pa imajo tortice. Tu pa ni kužka, ki jih ne bi jedel. Male pasme so prav gotovo bolj izbirčne. Imamo določene vrste piškotov, ki so malo mehkejši, ti so iz posebnih vrst moke, riževe, koruzne. To je za tiste kužke, ki imajo slabše zobe, ki so bolj leni glede grizenja, ker tudi takšni so," je dodala Lidija Verdnik, Nastja pa je še dodala: "Imamo različne linije, mesne, brezmesne, ribje in dietne, tako da se v bistvu za vsakega kaj najde, tudi če ima kakršne koli diete, probleme, alergije, tako da je res za vsakega kaj."

Oddajo O živalih in ljudeh lahko spremljate vsako soboto ob 13.25 na TV SLO 1.

Prehrana psov je postala drugačna