Na MMC-ju bomo prek fotonatečaja izbrali štiri fotografije, ki bodo nagrajene. Vabljeni k sodelovanju! Foto: Reuters
Na MMC-ju bomo prek fotonatečaja izbrali štiri fotografije, ki bodo nagrajene. Vabljeni k sodelovanju! Foto: Reuters

Na živalskem otoku prirejamo fotografski natečaj, kjer izbiramo najboljše fotografije vaših hišnih živali. Sodelujete lahko vsi ljubiteljski in tudi profesionalni fotografi. Pogoj je, da je prijavljena fotografija v celoti vaše avtorsko delo in da ne krši nobenih avtorskih ali katerih koli drugih pravic tretjih oseb.

Pošljite nam fotografijo
Vašo fotografijo (s kratkim opisom) pošljite na naš elektronski naslov: zivalskiotok@rtvslo.si. Fotografije - te naj bodo v velikosti najmanj 600 px-450 px in največ do 1200 px-900 px - sprejemamo do 13. maja 2016. Tistih, ki bodo poslane po tem datumu, ne bomo upoštevali.

.

Ideja našega fotografskega natečaja je v fotografski objektiv ujeti trenutke, ki ste jih preživeli s svojim psom, mačko ali drugo živaljo. Po oceni posebne MMC-jeve komisije bomo nato izbrali tri najboljše, ki bodo prejele nagrado. Vse prejete fotografije bomo naložili tudi na Facebook stran Živalskega otoka, kjer bomo na podlagi števila všečkov podelili še četrto nagrado (galerijo iz fotonatečaja lahko najdete tukaj). Nagrade so naslednje:

1. Nagrada: bon v vrednosti 40 EUR (Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana; Za pse in mačke: preiskava blata na prisotnost notranjih zajedavcev, preiskava kožuha in zunanjih sluhovodov na prisotnost zunanjih zajedavcev + sredstvo za zatiranje notranjih zajedavcev in kožni nanos za zatiranje zunanjih zajedavcev)
2. Nagrada: bon v vrednosti 35 EUR (Soho Grooming; Nagrada vključuje izbrane storitve v salonu za nego psov Soho Grooming (striženje s strojčkom in škarjami, trimanje šnavcerjev, terierjev, ostrodlakih jazbečarjev in španjelov, kopanje, razčesavanje, nega oči, nohtov in ušes, svetovanje))
3. Nagrada: bon v vrednosti 30 EUR (Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana; Za pse in mačke: preiskava blata na vsebnost notranjih zajedavcev, preiskava kožuha in zunanjih sluhovodov na vsebnost zunanjih zajedavcev + sredstvo za zatiranje notranjih zajedavcev.)
4. Nagrada po izboru uporabnikov Facebooka (od 15. do 25. maja): bon v vrednosti 40 EUR (Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana; Za pse in mačke: preiskava blata na vsebnost notranjih zajedavcev, preiskava kožuha in zunanjih sluhovodov na vsebnost zunanjih zajedavcev + sredstvo za zatiranje notranjih zajedavcev in kožni nanos za zatiranje zunanjih zajedavcev)

Podrobna navodila in pravila natečaja si lahko preberete spodaj:


Živalski otok: Pravila natečaja

V natečaju lahko sodelujejo fizične osebe ali skupine oseb (v nadaljevanju: udeleženec), ki so državljani Republike Slovenije. Fizične osebe, mlajše od 18 let, lahko v natečaju sodelujejo le ob pisnem soglasju staršev ali zakonitih zastopnikov.

Udeleženec natečaja jamči, da je prijavljena fotografija ali avdiovizualno delo v celoti njegovo lastno avtorsko delo, da ne krši nobenih avtorskih, izvajalskih pravic in/ali katerihkoli drugih pravic tretjih oseb ter, da nihče v razmerju do RTV Slovenija, v zvezi s katero koli pravico, ki jo bo RTV Slovenija pridobila, ne bo uveljavljal nobenih denarnih in/ali katerih koli drugih zahtevkov. Udeleženec jamči, da vse osebe, prikazane na fotografiji ali avdiovizualnem delu, soglašajo z objavo svoje podobe v kontekstu in na način, ki ga opredeljuje prijavljena fotografija ali avdiovizualno delo. Udeleženec jamči, da je za objavo fotografije mladoletnih oseb ali avdiovizualnih del, ki vključujejo mladoletne osebe, pridobil soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

Udeleženec natečaja – avtor fotografije ali avdiovizualnega dela soglaša, da na RTV Slovenija neodplačno prenese vse materialne pravice avtorja in pravice producenta (pravico reproduciranja, distribuiranja, priobčitve javnosti v kakršni koli obliki in predelave oz. priredbe fotografije ali avdiovizualnega dela), kar pomeni, da lahko RTV Slovenija fotografijo ali avdiovizualno delo prostorsko in časovno neomejeno javno priobči, predela v okviru izvajanja svojih dejavnosti ter s fotografijo ali avdiovizualnim delom nadalje razpolaga brez omejitev. Udeleženec natečaja se odpoveduje kakršnim koli zahtevkom z zvezi s tem (kar vključuje odpoved avtorskemu honorarju).

RTV Slovenija si pridržuje pravico, da fotografij in avdiovizualnih del, ki so žaljiva, diskriminatorna, zlonamerna, nespodobna, obrekljiva, sovražna, grozeča, vulgarna in/ali napeljujejo k sovraštvu, nasilju, razširjanju in izražanju rasne, narodnostne, verske ali spolne nestrpnosti, vsebujejo simbole, znake, ki simbolizirajo totalitaristične režime, ali kako drugače vznemirjajo ljudi in/ali so po presoji RTV Slovenija neprimerna za objavo, ne objavi in jih izbriše. Fotografije in avdiovizualna dela izražajo stališča avtorjev, ne uredništva in/ali RTV Slovenija.

S sodelovanjem v natečaju udeleženci soglašajo, da RTV Slovenija obdeluje in javno objavi posredovane osebne podatke za namene izvedbe natečaja, promocijo natečajnih fotografij in avdiovizualnih del na spletnih straneh RTV Slovenija, v tiskanih in elektronskih medijih ter drugih trženjskih orodjih, namenjenih promociji natečaja. RTV Slovenija se zavezuje, da bo zbrane osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

V primeru, da bi kdor koli zahteval od RTV Slovenija kakršno koli nadomestilo ali imel kak drug zahtevek v zvezi s pravicami, ki jih udeleženec (natečaja) prenaša na RTV Slovenija, se udeleženec zavezuje, da bo na poziv RTV Slovenija vstopil v spor in prevzel morebitne obveznosti RTV Slovenija, ki izvirajo iz tega spora.