Na vrhu ljubljanskega živalskega vrta so to severni jeleni, losi, sove, kozorogi, medvedi in ptiči. Če res ni premrzlo, pa lahko v zunanjih delih ograde opazujete tudi druge živali, so sporočili iz živalskega vrta.

Medvedi in volkovi so pred zimo pridobili dodatno podkožno maščobo, zrasli sta jim dolga resasta dlaka in gosta podlanka. Medvedi najhladnejši del zime predremljejo, volkovi, ki jim nižje temperature prijajo, pa so veliko dejavnejši.

Nič nenavadnega ni, da pozimi zunaj srečate slonico Gango, žirafe ali šimpanze. Če res ni premrzlo, gredo vsak dan v zunanji del ograde vsaj za krajši čas sredi dneva.

V tem času so jeleni že končali parjenje, kozorogi pa so se šele dobro razživeli. V živalskem vrtu Ljubljana tako priporočajo, da si vzamete nekaj časa in opazujete, kako samci dvorijo samicam ali odganjajo konkurente. Če zaslišite pokanje, so to samci, ki se spopadejo z mogočnimi rogovi. Ob ogradi kozorogov lahko izveste tudi skoraj vse o rogovih in rogovju v živalskem svetu.

Čisto na vrhu živalskega vrta pa domujejo sove, losi in severni jeleni, ki so ene najbolj priljubljenih živali pozimi, srečanje z njimi v živo pa je posebna izkušnja, pravijo v živalskem vrtu. Ob njihovi ogradi pa lahko ugotovite, da so severni jeleni edini jeleni, kjer imata rogovje tako samec kot tudi samica, so še pojasnili.