Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po napovedih Arsa bo v nedeljo na vreme pri nas vplivala višinska dolina s hladnim zrakom. Ob njeni prisotnosti bo ozračje močno nestabilno. V noči na nedeljo se bodo padavine v krajih severno in zahodno od nas krepile in se postopno razširile tudi nad severozahodno Slovenijo.

V nedeljo zjutraj ali dopoldne bodo nevihte od severozahoda zajele večji del države.

"Pričakujemo tudi močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra ter tudi točo. Dopoldne lahko ob nevihtah ob morju zapiha tudi močan veter severnih smeri (tramontana)," je na Twitterju navedel Arso.

V nedeljo popoldne bodo padavine postopno slabele, vendar, kot še navaja Arso, bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

V ponedeljek bodo krajevne padavine predvsem v severni Sloveniji, preostale dni pa tudi drugje po Sloveniji.

Foto: Arso/Twitter
Foto: Arso/Twitter

Sobota bo najtoplejša

Vremenoslovec Andrej Velkavrh je v Odmevih povedal, da napoved za deset dni naprej "ne kaže na kakšno vročino". "Pravzaprav bo jutrišnji dan od naslednjih desetih dni verjetno še najtoplejši, ko bomo dosegli recimo 30 stopinj Celzija. To ni kakšna vročina za poletje," je dejal.

Kar pa se tiče vremena do konca poletja, je dejal, da se tudi avgusta še dogajajo kakšne vremenske nevšečnosti. "Tudi septembra je bila že kdaj močna toča. Ampak verjetno ne bo šlo za pojave večjih razsežnosti in tako dolgotrajne, kot so bili do zdaj," je izrazil upanje za prihodnje mesece.

Odprava posledic julijskih neurij