Foto: Arso/Twitter
Foto: Arso/Twitter

Kamera agencije za okolje (Arso) je ujela snežno ploho na Rogli, vendar kot pravi vremenoslovec Blaž Šter snežink ne bo v nižinah, temveč se bodo snežne padavine spustile morda nekaj več ali manj kot 100 metrov pod nadmorsko višino Rogle, ki znaša nekaj več kot poldrugi kilometer.

Zaradi dotoka hladnega zraka bo jutro zelo mrzlo, saj se bo temperatura na Kredarici spustila šest stopinj pod ničlo. Pod lediščem bo jutro tudi v alpskih dolinah, prav tako lahko tudi v nekaterih krajih, ki slovijo po izjemno nizkih zimskih temperaturah, kot denimo Bloke. V nižinah pa se bo sicer temperatura spustila na okoli pet stopinj Celzija.

Šter pravi, da je pri tej ohladitvi, ki je prišla po padavinah prejšnji konec tedna, zanimivo, da bo mraz vztrajal toliko časa, saj se otoplitev kaže šele konec tedna. Najhladneje naj bi bilo v četrtek zjutraj. Temperature pa bodo nato znova nad 20 stopinjami Celzija. Od nedelje do srede pa so znova napovedane padavine.

Vse do konca tedna bo sicer večinoma sončno, predvsem na vzhodu pa bo mogoče nekaj več oblačnosti, v četrtek tudi kakšna ploha. Predvsem nizke bodo jutranje temperature, ki bodo že v sredo marsikje od 0 do 7, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.