Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Posebna izdaja - Arhiv

Katarina Šeme: Neštetokrat sem doživela infarkt, ker sem mislila, da me bo kdo povozil

Šok na cestah Sumatre Katarina Šeme: Neštetokrat sem doživela infarkt, ker sem mislila, da me bo kdo povozil

27.1.2023

"Spopadanje z neprijetnimi izkušnjami je tisto, kar vzameš s seboj domov − sebe malce spremenjenega in malce bolj utrjenega. Morda sem se v nekaterih ozirih presenetila pozitivno, v nekaterih pa negativno," je bivanje na Sumatri povzela Katarina Šeme.

Lanišek se je moral marsičesa naučiti 'zgrda'

SOS odmev Lanišek se je moral marsičesa naučiti 'zgrda'

18.1.2023

"Slovenska skakalna reprezentanca ima pred SP-jem v Planici prednost, ker res do podrobnosti pozna skakalnici. Tu trenirajo iz tedna v teden, kar pomeni, da poznajo vse razmere," o SP-ju v nordijskem smučanju razmišlja Boštjan Reberšak.

Ključni korak Tadeja Goloba za uspeh:

Številke Ključni korak Tadeja Goloba za uspeh: "Leta 2016 sem izgubil službo"

13.1.2023

"Vsaka nova knjiga ni lažja, ker si jih že napisal 15, ampak morda celo težja, ker si jih že napisal 15. Sprašuješ se, ali bo 16. še v redu, ali jo bodo ljudje kupovali in brali," dvom pri nastajanju knjig opisuje uspešni pisatelj Tadej Golob.

Odkritje Tutankamonove grobnice in kako so stari Egipt spoznavali na Slovenskem

MMCpodrobno Odkritje Tutankamonove grobnice in kako so stari Egipt spoznavali na Slovenskem

10.1.2023

Leta 1846 je v Ljubljano prišla pošiljka, ki je vzbudila precej vznemirjenja. Naravnost iz Egipta sta pripotovala nagačen krokodil in prava egipčanska mumija, ki sta postala pomemben del največje in najstarejše staroegipčanske zbirke pri nas.

Z Luko so Mavsi boljši od najboljšega Bostona, brez njega pa slabši od najslabšega Charlotta

SOS odmev Z Luko so Mavsi boljši od najboljšega Bostona, brez njega pa slabši od najslabšega Charlotta

5.1.2023

Luka Dončić čara v dresu Dallasa. Igra kot MVP. Za 23-letnim Slovencem so najboljši tedni kariere v Ligi NBA, a pravi izzivi še prihajajo. "Boston bo pravi kazalnik, čeprav je letos Liga NBA res nepredvidljiva," v podkastu SOS-odmev pravi Iztok Franko.

Življenje in delo z lesom "Ko je treba nekaj ročno narediti, se pogosto pokaže tvoja osebnost"

23.12.2022

"Ni treba, da si perfekcionist. Treba je poskusiti, če boš samo čakal, potem ne boš nikoli ničesar storil," svojo filozofijo povzemata Aljaž Celarc in Eva Pavlič Seifert, ki sta se iz Nizozemske preselila v Slovenijo, kjer sta obnovila staro leseno hišo.

Ne v zvezdah, temveč v algoritmih je bil zapisan naslov Argentini

SOS-odmev Ne v zvezdah, temveč v algoritmih je bil zapisan naslov Argentini

20.12.2022

Kopica napovedi, predvidevanj in preračunavanj. Filmski scenarij, zadnji ples in usoda. A na koncu je bila najbolj zanesljiva simulacija legendarne računalniške igre, ki je tudi četrtič zapored zadela v polno, ko je izračunala slavje Argentine in Messija.

Poker reprezentanc le dva koraka oddaljen od večnosti

SOS-odmev Poker reprezentanc le dva koraka oddaljen od večnosti

13.12.2022

Argentina in Francija sta vroči favoritki v polfinalu svetovnega prvenstva v nogometu, a Hrvaška in Maroko sta na tem turnirju že večkrat na eni strani presenetili, na drugi pa izkoristili svoje prednosti, zato ju nikakor ne gre odpisati.

Irena Štaudohar: Pišem o svobodi, ki jo želim imeti tudi sama

Kaj hoče ženska Irena Štaudohar: Pišem o svobodi, ki jo želim imeti tudi sama

9.12.2022

"Želim si, da bi ljudje imeli več spoštovanja do umetnosti. Verjamem, da umetnost lahko spremeni posameznika, da je boljše volje, vitalen in ga zanimajo določene stvari," je prepričana novinarka in pisateljica Irena Štaudohar.

Ronaldo predal žezlo, kaj pa Messi in Neymar?

SOS odmev Ronaldo predal žezlo, kaj pa Messi in Neymar? "To je Mbappéjev mundial!"

8.12.2022

Po 17 zaporednih dneh nogometa sta dobrodošla dva dni predaha na svetovnem prvenstvu. Še osem reprezentanc in osem tekem za naslov prvaka. (Ne)naključno močno izstopajo igralci katarsko-pariškega kluba, s trojico superzvezdnikov na čelu treh favoritov.

Tomaž Grušovnik: Teorije zarot so v resnici tolažba

Številke Tomaž Grušovnik: Teorije zarot so v resnici tolažba

25.11.2022

"Lažne novice niso nič drugega kot poskus širjenja laži. Ta pa je stara toliko kot resnica, na neki način že od začetka življenja. Že virusi želijo pretentati imunski sistem in se predstaviti kot dobri mikrobi," razmišlja filozof Tomaž Grušovnik.

Ura nostalgije: Bogati nogometni spomini

SOS odmev Ura nostalgije: Bogati nogometni spomini

14.11.2022

Božja roka Diega Armanda Maradone, (neobstoječi?) gol Geoffa Hursta v finalu leta 1966, prosti strel Braneta Oblaka, bosonogi Indijci, policist, ki naj bi pomagal pri zadetku ... Zgodovina svetovnega prvenstva v nogometu je bogata in pestra.

Materinska knjižica "Papir veliko lažje sprejme spontani splav kot pa ljudje"

11.11.2022

"Tekst ni bil napisan, da bi deloval terapevtsko, ampak da odpre temo, o kateri je toliko tišine. Mogoče je to lahko terapevtsko, meni pa se zdi nekaj, kar upam, da odpre upanje," knjigo Materinska knjižica in temo spontanega splava opiše Katja Gorečan.

SOS odmev "Carlsen se je izpostavil, zastavil svoje ime, čeprav ni pridobil ničesar"

31.10.2022

Legende, škandali, mističnost ... igra kraljev. Šah je šport, ki zna vznemiriti množice ljudi, kar se zdaj kaže ob aferi Niemann – Carlsen, glavni temi podkasta SOS odmev s šahovsko velemojstrico Jano Krivec, sedemkratno državno prvakinjo in psihologinjo.

Boštjan Videmšek:

Zadnji dve Boštjan Videmšek: "Ne rešujemo nosorogov, ampak si čistimo lastno vest"

28.10.2022

Na svetu živita le še dve beli severni nosoroginji, ki travo mulita v Ol Pejeti. Ko sta zakonca Videmšek prvič stopila v kenijski rezervat, sta doživela magični trenutek, samo spogledala sta se in takoj jima je bilo jasno, da želita napisati knjigo.

Kako daleč gre lahko Kiddova trenerska replika Lakersov iz leta 2020?

SOS odmev Kako daleč gre lahko Kiddova trenerska replika Lakersov iz leta 2020?

19.10.2022

Košarkarji Dallasa so se v zadnjem obdobju precej spremenili, a njihov domet ostaja podoben. V idealnem scenariju bi lahko presegel mejo 50 zmag, kar bi Luko Dončića lahko potisnilo vse do nagrade MVP, je prepričan Iztok Franko.

Na izvod knjige Štoparski vodnik po Galaksiji je bilo treba čakati tudi deset let

Številke Na izvod knjige Štoparski vodnik po Galaksiji je bilo treba čakati tudi deset let

14.10.2022

"V celotnem življenju v povprečju preberemo več podnapisov kot pa knjig," eno od raziskav o branju povzema Davorin Pavlica, ki pa nima težav z branjem najmanj ene knjige − Štoparski vodnik po Galaksiji je namreč prebral že približno 30-krat.

Depresija:

MMCpodrobno Depresija: "Možganom je treba dopovedati, naj se zbudijo."

9.10.2022

Z depresijo, ki je univerzalna človeška izkušnja, se spopada okoli 300 milijonov ljudi po svetu. A ni nepremagljiva duševna motnja. Prihodnost njenega zdravljenja je v kombinaciji različnih terapij in timski obravnavi, meni psihiatrinja Vesna Švab.

Čeferin: Imam pisno podporo vseh 55 članic za nov mandat

Podkast Čeferin: Imam pisno podporo vseh 55 članic za nov mandat

3.10.2022

Aleksander Čeferin je v pogovoru za MMC-jev podkast SOS-odmev prvič razkril, da ima za nov mandat podporo prav vseh 55 članic. Na žrebu si za Slovenijo ne želi Španije in Francije. Spomini na burno Superligo? "48 ur nisem spal, ne jedel, ne pil."

Največje breme predstavlja tišina, če ne govoriš o težavah, jih nosiš naprej

Erica Johnson Debeljak Največje breme predstavlja tišina, če ne govoriš o težavah, jih nosiš naprej

30.9.2022

"Želela sem pokazati surovo bolečino in je ne zapakirati v nekaj literarnega, želela sem pokazati, kako noro močno boli," je pisateljica Erica Johnson Debeljak opisala proces nastajanja knjige Devica, kraljica, vdova, prasica, v kateri opisuje vdovstvo.

Stran 1 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov