Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Tudi danes daljši zastoji na mejnih prehodih

Posebna izdaja - Arhiv

Pogačarjevo pogumno srce, 2. del

SOS odmev Pogačarjevo pogumno srce, 2. del

18.07.2021

Tadej Pogačar še naprej spreminja kolesarsko zgodovino, lani je postal drugi najmlajši kolesar z zmago na Dirki po Franciji, letos je ponovil rumeno zgodbo, kar pomeni, da je zdaj najmlajši človek z dvema osvojenima Touroma.

Pogačarju manjka le še etapna zmaga v rumeni majici

SOS odmev Pogačarju manjka le še etapna zmaga v rumeni majici

12.07.2021

Končal se je niz in ritem ene etapne zmage na teden kolesarjenja na tritedenskih dirkah, a zato je Tadej Pogačar drugi teden Toura 2021 več kot prepričljivo branil majico vodilnega. Z ekipno pomočjo ali brez nje je najmočnejši kolesar v Franciji.

Veter, nesreča in vročina zdaj glavne grožnje v rumeno odetega Pogačarja

Tour 2021 Veter, nesreča in vročina zdaj glavne grožnje v rumeno odetega Pogačarja

05.07.2021

Otrok dežja ali celo mogoče sam Rob McKenna, bog dežja iz Štoparskega vodnika? Kot Fausto Coppi ali Eddy Merckx ali Bernard Hinault se je Tadej Pogačar odpeljal tekmecem v Franciji proti drugi zaporedni rumeni majici, ki jo zdaj ogroža zlasti višja sila.

Barbara Čeferin:

30 let Barbara Čeferin: "Kot da ne bi rekla sama − vojna se je začela"

02.07.2021

Presenečenje, šok, izpraznjene pisarne na letališču, lov za tankom sredi žitnega polja, novi kolektivizem in dvojna ekspozicija metropolita Alojzija Šuštarja. To je le nekaj utrinkov, ki jih je v fotoobjektiv med vojno za Slovenijo ujela Barbara Čeferin.

Taktično zavezništvo Pogačar-Roglič za izločanje grenadirjev?

SOS odmev Taktično zavezništvo Pogačar-Roglič za izločanje grenadirjev?

23.06.2021

Dva Slovenca in britanska armada. To so glavni favoriti 108. Dirke po Franciji, ki je pred vrati. Kolesarski šov Roglič - Pogačar je zasvojil slovenske športne navdušence in tudi podkast SOS odmev. "Nihče se ne brani rumene majice," pravi prvak.

Kako je biti star(ejši) v Sloveniji?

MMCpodrobno Kako je biti star(ejši) v Sloveniji?

16.06.2021

Slovenija ima eno najhitreje starajočih prebivalstev v Evropi. Živimo dlje, toda ali tudi kakovostno? "Naučiti se bomo morali starati," pravi nevrolog Zvezdan Pirtošek. Starejši se spopadajo s številnimi izzivi, najbolj jih boli, da so odrinjeni na rob.

Roglič za MMC:

Številke Roglič za MMC: "Trasa Toura ne igra vloge: če si dober, letiš v vsak klanec"

18.06.2021

Njegova kariera je polna ekstremov in takšne so bile tudi priprave na Tour. Enkrat v objemu snega, drugič pri 35 stopinjah Celzija, to je bila njegova pisarna pred dirko življenja. Primož Roglič v dolgem pogovoru za MMC.

Informacijska pooblaščenka:

#Epidemija Informacijska pooblaščenka: "Natakarji in prodajalci ne smejo postati zdravstvena policija"

18.06.2021

Nikoli si nismo mislili, da bomo dočakali dan, ko bomo lahko v restavraciji jedli le s potrdilom o našem zdravstvenem stanju. Med epidemijo sta prišla v navzkrižje zahteva po varovanju javnega zdravja in vdor v zasebnost.

#Epidemija "Revolucionarno leto za dostavo hrane". Ana Roš: "Lahko bi jedli 100-odstotno lokalno".

11.06.2021

Med epidemijo so se naše prehrambne navade zasukale: ali smo postali zavzeti peki kruha z drožmi in začeli obdelovati vrtiček ali pa smo se z užitkom predali naročanju hrane na dom, pa naj bo zelena košarica zelenjave ali obložena pica in hamburger.

Končnica vse razgalila: izjemnost Dončića in omejenost Dallasa

SOS odmev Končnica vse razgalila: izjemnost Dončića in omejenost Dallasa

08.06.2021

Luka Dončić je tudi v svoji drugi končnici prikazal izjemno igro, zaradi katere se je Dallas vse do sedme tekme boril za napredovanje v konferenčni polfinale v Ligi NBA. Bolj kot izjemni in zanesljivi Slovenec pa navijače lahko skrbi preostala ekipa.

Veliko embalaže, več bioloških odpadkov,

#Epidemija Veliko embalaže, več bioloških odpadkov, "smetilo" pa se je tudi med gibanjem v naravi

04.06.2021

Vsak prebivalec Slovenije v letu dni ustvari okoli 500 kilogramov odpadkov. Gre za odpadke, ki nastajajo v gospodinjstvih, mednje pa štejemo vse, kar prebivalci zmečemo v modre, rumene, rjave in črne zabojnike za smeti, ki stojijo pred našimi domovi.

Vsem otrokom je treba ponuditi priložnost, da so uspešni

Številke Vsem otrokom je treba ponuditi priložnost, da so uspešni

04.06.2021

Življenje nam na poti postavlja marsikatere ovire in težave, ki so sprva videti nepremagljive ‒ od polomljenih kosti do skrhanih družinskih odnosov. A s pravo voljo, spodbudo in podporo je mogoče premagati tudi najvišje prepreke.

#Epidemija "Ko vidiš dedka kupovati na AliExpressu, veš, da so se zgodili tektonski premiki"

28.05.2021

V zadnjem letu smo po spletu kupovali vse, od žemlje do omare, od mleka do avtomobilov. "Ko vidiš dedka kupovati na AliExpressu, veš, da so se zgodili tektonski premiki," opiše nove nakupovalne navade strokovnjak Roman Krušič.

Reportaža: V Brdih odlično vzdušje

SOS odmev Reportaža: V Brdih odlično vzdušje

24.05.2021

Kratek obisk Gira v Sloveniji je bil zadetek v polno. Številni navijači so preplavili ceste v Brdih, z vzorno podobo so bili zadovoljni tudi organizatorji, zato ne bi bilo nikakršno presenečenje, če bi rožnata dirka Slovenijo obiskala že naslednje leto.

Delo od doma: Fizično vračanje na delo je

#Epidemija Delo od doma: Fizično vračanje na delo je "nova" situacija, ki lahko povzroča tudi stiske

21.05.2021

Delo od doma je nekakšen nasilen, nenačrtovan eksperiment, nova situacija, v katero smo bili vrženi. A smo uspešno splavali in dobili veliko informacij, kako se v takšnih primerih vedejo tako podjetja kot zaposleni, pravi psihologinja Eva Boštjančič.

EU se pripravlja na digitalno preobrazbo; kako ambiciozna bo pri tem Slovenija?

#Epidemija EU se pripravlja na digitalno preobrazbo; kako ambiciozna bo pri tem Slovenija?

25.06.2021

Prava številka za digitalizacijo bo določena, ko se bodo opredelili konkretni projekti, kar se bo dogajalo po odobritvi slovenskega načrta za okrevanje, o digitalnem delu slovenskega načrta za okrevanje pravi digitalni glasnik Marko Grobelnik.

Clippersi kot ekipa ustvarjeni za zaustavljanje Dončića

SOS odmev Clippersi kot ekipa ustvarjeni za zaustavljanje Dončića

18.05.2021

Ogrevanja je konec, čas je za košarko v končnici. Dallas in Luka Dončić se bosta drugo leto zapored soočila z LA Clippersi, ki ostajajo favoriti. Kakšne adute, recepte in pasti imajo na razpolago Mavsi in Clippersi, pa ugotavlja NBA-analitik Iztok Franko.

V politiki vse manj politike in vse več zvezdništva

Številke V politiki vse manj politike in vse več zvezdništva

14.05.2021

Moški imajo v politiki širok spekter možnosti, kako lahko uspešno upravljajo svoje delo, pri ženskah pa je vloga medijev običajno precej strožja, kar je ena od tem knjige Politika kot medijski performans, ki jo je pred kratkim napisala Deja Crnović.

Dijakinja:

#Epidemija Dijakinja: "Nimamo več motivacije za šolo, vzgojili smo se v nezaupljive robote"

14.05.2021

Ne pomanjkanje znanja, ne previsoka telesna teža, ne odvisnost od digitalnih zaslonov, "zdi se mi, da smo se vzgojili v robote, ki bodo težko zaupali drugim," kot najvidnejšo posledico ukrepov epidemije na šolarje opiše dijakinja Maja Kalin.

Izvila se je iz primeža anoreksije in postala vrhunska kolesarka

Številke Izvila se je iz primeža anoreksije in postala vrhunska kolesarka

07.05.2021

Urška Žigart je v začetku srednje šole v le nekaj mesecih shujšala za 10 kilogramov. Ko se je na tehtnici pojavila številka 40, sama ni videla problema, a s pomočjo mame je vendarle spoznala, da ima težavo z imenom anoreksija.

Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov