Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Posebna izdaja - Arhiv

Lovec na tornade: To je adrenalin za žile!

Številke Lovec na tornade: To je adrenalin za žile!

Ko meteorologi napovedo nevihtno vreme z veliko strelami, se večina ljudi umakne v varno zavetje, za Marka Korošca pa so to razmere, ko lahko zadiha s polnimi pljuči in v katerih se preda svojemu poslanstvu − fotografiji ekstremnih vremenskih pojavov.

Narave ne varujemo le zaradi narave

V imenu narave Narave ne varujemo le zaradi narave

Leon Kebe je Cerkničan, doma z Velike gase. Pove, da so Notranjska, Cerknica in Cerkniško jezero vanj vtisnili globok pečat, še zlasti na področju varovanja narave, s čimer se ukvarja že dobra tri desetletja.

20 v 2020 "Če bomo imeli srečo in dovolj volje za cepljenje, bi se večino nevarnosti lahko znebili do jeseni"

Mikrobiolog Alojz Ihan je po že nekaj dneh prihoda novega koronavirusa v naše okolje pravilno napovedal, da bo z nami najmanj eno leto. Po iznajdbi cepiva pa verjame, da bi bilo lahko večino tegob konec že s tem valom.

Spletno nakupovanje ali kako sem kupila več embalaže kot oblek

Zeleni petek Spletno nakupovanje ali kako sem kupila več embalaže kot oblek

Nakupovanje se je med epidemijo preselilo na splet; medtem ko so nekateri prvič kliknili na ikonico 'v košarico', drugi povečujejo limit na kreditni kartici. A naša nova razvada ima posledice. Vas zanima, kakšne?

Podnebju niti pandemija ne pomaga.

Zeleni petek Podnebju niti pandemija ne pomaga. "Izpad" izpustov bomo nadomestili takoj.

Poleg premoga je promet eden najhujših onesnaževalcev okolja, toplogredni plini, ki jih proizvaja, pa vplivajo na globalno segrevanje in s tem povzročajo podnebne spremembe. Kaj lahko stori posameznik? Pešači, kolesari in uporablja javni promet.

Človeško odločanje je polno predsodkov, a to velja tudi za strojno

Številke Človeško odločanje je polno predsodkov, a to velja tudi za strojno

Algoritmi so v primerjavi s sodniki vse boljši pri pravilnem ugotavljanju povratništev. Zakaj ne bi potem povsem prevzeli človeškega dela? "Ker si vsak zasluži pošteno sojenje in to, da ga sodnik posluša," odgovarja Aleš Završnik.

Pahor: Podnebne spremembe so dejstvo, skepticizem je samo mnenje

Zeleni petek Pahor: Podnebne spremembe so dejstvo, skepticizem je samo mnenje

"Čas je problem. Če ne bomo zelo pohodili plina, bomo morali naslednjim generacijam odgovarjati, zakaj smo bili malomarni, o tem ni dvoma," nujnost hitrega ukrepanja v boju proti podnebnim spremembam poudarja predsednik republike Borut Pahor.

Zeleni petek "Premog moramo opustiti, preden bo prepozno"

Premog je eden od največjih onesnaževalcev ozračja in med glavnimi krivci za segrevanje planeta, saj ogljikov dioksid, ki nastaja ob njegovem izgorevanju, predstavlja največji del toplogrednih plinov.

Rekordni potopi Alenke Artnik: med meditacijo in varnostjo

Številke Rekordni potopi Alenke Artnik: med meditacijo in varnostjo

Velik del vrhunskih športnikov pri 34 letih že počasi končuje svoje kariere, Alenka Artnik pa se je pri tej starosti šele odločila, da resno začne trenirati potapljanje na vdih. Odločitev je bila prava, kar pričajo njeni neverjetni izidi.

Odrast – postopen odmik od trajne gospodarske rasti, ki izčrpava planet

Zeleni petek Odrast – postopen odmik od trajne gospodarske rasti, ki izčrpava planet

"Neomejena rast na omejenem planetu ni mogoča, zato imamo v prihodnosti dve možnosti: ali nadaljevati eksistenčno samomorilski model rasti ali pa poiskati drugačne civilizacijske vzorce," je prepričan Dušan Plut, ki predlaga "odrast".

Slovenski gozd je v dobrem stanju. A to ni dovolj za ohranitev svetovnega gozda.

Zeleni petek Slovenski gozd je v dobrem stanju. A to ni dovolj za ohranitev svetovnega gozda.

Slovenija je gozdnata dežela, saj gozdovi prekrivajo več kot polovico njene površine. Zato se zdi, da jemljemo gozd kot nekaj samoumevnega. Pa ga ne bi smeli.

Pogačar za MMC:

Številke Pogačar za MMC: "Brez kolesa ne vem, kaj bi počel sam s sabo"

Marsikdo po razpletu letošnjega Toura vidi Tadeja Pogačarja kot serijskega zmagovalca tritedenskih dirk. Gorenjski volk je sicer ambiciozen, a hkrati precej previden: "Nikoli ne veš, kaj te čaka, že jutri lahko na treningu padem in si kaj zlomim."

Politiki se o podnebnih spremembah niso učili v šoli

Zeleni petek Politiki se o podnebnih spremembah niso učili v šoli

Svetovni voditelji so z resnostjo podnebnih sprememb, ki jih povzroča človek, seznanjeni že od 90. let. Znanstveniki z vsega sveta jim vsakih nekaj let pripravijo poročila o znanstvenih dognanjih in scenarijih za prihodnost. Žal brez večjega uspeha.

Hvastija: Roglič ima željo po zmagovanju, zato ga imamo radi

Podkast Hvastija: Roglič ima željo po zmagovanju, zato ga imamo radi

"Primož Roglič je v tekmovalnem smislu še mlad, ni naveličan zmag, ni zasičen s tem okoljem, kar velja za starejše od 30 let. Zanj je to še vse relativno novo, sveže in zanimivo, zato ima takšno željo," o zmagovalcu Vuelte meni Martin Hvastija.

Volitve 2020: Ameriška politika na razpotju

MMCpodrobno Volitve 2020: Ameriška politika na razpotju

Donald Trump ali Joe Biden? Nekateri pravijo, da so letošnje predsedniške volitve morda najpomembnejše v sodobni zgodovini. Zagotovo so najbolj kaotične.

Trump ali Biden, kateri bo (iz)kopal ameriško gospodarstvo?

Analiza Trump ali Biden, kateri bo (iz)kopal ameriško gospodarstvo?

Ob stabilni gospodarski rasti, nizki brezposelnosti in eksploziji finančnih trgov je bila Trumpova napoved o ZDA kot najboljšem gospodarstvu sveta na dobri poti. A epidemija je poskrbela za trd pristanek, kdo bo bolje zavihtel lopato: Trump ali Biden?

Sto let koroškega plebiscita: zeleno veselje in bela žalost

MMCPodrobno Sto let koroškega plebiscita: zeleno veselje in bela žalost

Pred 100 leti je med Korošci brbotalo. Pariška mirovna konferenca je nanje prenesla odločitev, v kateri državi želijo živeti. Prebivalci, ki so čutili pripadnost Koroški kot deželi, so bili razdvojeni. Belo ali zeleno?

Zdaj je Roglič spomeniško zaščiten in že med velikani kolesarstva!

SOS odmev Zdaj je Roglič spomeniško zaščiten in že med velikani kolesarstva!

Življenje gre gor in dol. Na eni strani luže je poškodba odnesla Goranu Dragiću možnost, da se proslavi še v finalu Lige NBA. Na drugi strani je Primož Roglič samo dva tedna po velikem razočaranju osvojil nekaj, česar ni uspelo še nobenemu Slovencu.

Šejki, kraljice, cesarji, knezi: ustvarjeni v preteklosti, a s pomembnim vplivom na prihodnost

MMCpodrobno Šejki, kraljice, cesarji, knezi: ustvarjeni v preteklosti, a s pomembnim vplivom na prihodnost

Krona, žezlo, prestol. Moč, dana od bogov. Palače, služabniki, podaniki. Nepredstavljivo razkošje. To je le nekaj asociacij na monarhijo. A kaj od tega je v 45 monarhijah sveta še ostalo? Zakaj jih prebivalci še podpirajo in kaj jim prinašajo?

Magnifico besedi čefur odvzel negativni naboj

Številke Magnifico besedi čefur odvzel negativni naboj

Jezik je živ, ves čas se spreminja, kar ne velja le za dotok in nastanek novih besed, ampak tudi na primernost nekaterih besed. Izraza zamorec in črnec sta bila nekoč povsem običajna, danes pa veljata za neprimerni.

Stran 1 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov