Emil Milan Pintar navaja, da si je
Emil Milan Pintar navaja, da si je "nekdo ali skupina posameznikov neupravičeno prilastila oz. zlorabila ime sveta" in posredovala izkrivljene podatke o dejanskih stališčih koordinacijskega odbora sveta. "Z zlorabo podpisa se bodo v prihodnjih dneh verjetno ukvarjali organi pregona," je dodal in priznal, da je v svetu nastal razkola. Foto: BoBo

Koordinacijski odbor sveta je namreč poslal demanti stališča, ki propagira referendum o drugem tiru in glasovanje proti zakonu. Dopoldne je namreč Jože Damijan medijem poslal stališče sveta, ki da ocenjuje, da v referendumski kampanji "na obeh straneh prevladujejo manipulacije, laži in politikanstvo". Kot je zapisal, je projekt mogoče izvesti brez sodelovanja zalednih držav, brez uvedbe dodatne takse za pretovor Luke Koper in za nižjo končno ceno.

Prav tako je poudaril, da je predmet referenduma samo zakon, "ki govori o čudaški organiziranosti in financiranju nove proge in ne govori o trasi". Ponovili so prepričanje, da bi bilo drugi tir mogoče zgraditi ceneje, in dodali, da prispevek Madžarske ni potreben.

Emil Milan Pintar pa navaja, da si je "nekdo ali skupina posameznikov neupravičeno prilastila oz. zlorabila ime sveta" in posredovala izkrivljene podatke o dejanskih stališčih koordinacijskega odbora sveta. "Z zlorabo podpisa se bodo v prihodnjih dneh verjetno ukvarjali organi pregona," je dodal in priznal, da je v svetu nastal razkol.

Pojasnil je, da je koordinacijski odbor v okrnjeni zasedbi nadaljeval delo in pogajanja z vlado in jih uspešno pripeljal do konca tako rekoč v vseh točkah. Iz osnutka izjave, ki so jo priložili, pa tako kaže, da večina odbora ugotavlja, da so pomisleki, zaradi katerih so v Svetu in v koaliciji civilne družbe Sintezi odločno nasprotovali vsebini in načinu vodenja projekta, odpravljeni in bi bilo primerno na referendumu zakon podpreti in tako omogočiti, da se gradnja nove železniške povezave pristanišča z zaledjem začne čim prej.