Referendum 2017
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Andrej Umek
Vodja Strokovnega sveta pri predsedniku SLS-a Andrej Umek. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Referendumski klepet: SLS

Klepet v okviru referendumske kampanje
14. september 2017 ob 10:55
Ljubljana - MMC RTV SLO

V okviru referendumske kampanje je gost MMC-jeve spletne klepetalnice vodja Strokovnega sveta pri predsedniku SLS-a in nekdanji minister Andrej Umek.

Organizatorji referendumskih kampanj v klepetalnici pojasnjujejo svoja stališča glede drugega tira. Vsi se strinjajo, da ga Slovenija potrebuje, niso si pa edini pri tem, kje in kako naj bi potekala trasa, koliko zanj plačati in kdo naj ga gradi.

Seznam vseh klepetov v okviru referendumske kampanje

Gost spletne klepetalnice je bil ob 10. uri predstavnik Slovenske demokratske stranke (SDS) Zvone Černač. Ob 14. uri pa boste lahko klepetali z Jožefom Jarhom iz Stranke enakopravnih dežel.G. C.
Prijavi napako
Komentarji
samyyy44
# 14.09.2017 ob 12:54
Končno en kulturni nasprotnik drugega tira, ki ne žali ter na vprašanja odgovarja jasno in direktno.
Homer.
# 14.09.2017 ob 13:06
Že res, da gre za 20 let star projekt in da so se pogoji spremenili.....
Po drugi strani pa je višinska razlika še vedno taka kot je bila pred leti. Če na to dodamo vsa izogibanja vodovarstvenem območju, naseljem in drugo, pravzaprav kakšne druge variante, kot je trenutna za 2.tir ni.

Ker pa g. Umek omenja Duhovnikovo varianto kot možnost, s tem zanika argumente za sodobno železnico, saj neka vleka vlakov z vlečnico ne sodi v sodobne železniške koncepte.
mile952
# 14.09.2017 ob 13:55
Človek ima odlične predloge, bi se pa človek vprašal, zakaj jih ni izdal takrat ko je bil minister? Molčal je kot grob. Se je zavedal, da kdor molči, stotim odgovori? Danes je pa pameten sto na uro. .
Vendar vse lepo in prav, naj pove koliko časa bo trajalo, da se pridobijo vsa dovoljenja in koliko bo stalo ponovno odkupovanje zemljišč ter seveda nova projektna dokumentacija.? Da niti sam ne ve kaj je prav pa dokazuje, da dopušča možnost vmesne rešitve Duhovnikove vlečnice, ki jo sam Duhovnik ocenjuje na 800 milijonov EUR-ov. To bi bila pa res grozljivka za naše žepe, pa ga to očitno čisto nič ne moti, niti stran vržen denar, niti bistveno presežen naklon na 25 promil.
Kazalo