Ana Čufer je potrebovala le uro in 54 minut. Za spust v dolino pa še dodatnih 58 minut. Skupaj za vzpon in spust dve uri in 52 minut. S tem je svoj osebni rekord izpred treh let izboljšala za kar 21 minut.

Ana Čufer (fotografija je arhivska). Foto: www.alesfevzer.com
Ana Čufer (fotografija je arhivska). Foto: www.alesfevzer.com

"Za tak uspeh se mora poklopiti več dejavnikov. Imela sem malo smole, ker je bilo precej vroče. Pomembno je bilo tudi, kako je funkcioniral moj želodec, kakšno je bilo splošno počutje," je v pogovoru za TV Slovenija dejala Čuferjeva.

Noge in glava delajo na polno
"Triglav je res nekaj posebnega, ker je toliko različnih terenov. Na osmih kilometrih je vse, od skal, plezanja, tekaškega dela in zato je res nekaj posebnega. Mislim, da je to zelo res težka trasa. Tako noge kot glava delajo 'na polno'. Predvsem pri spustu je pomembna glava, ker moraš biti osredotočen na vsak korak, kar pa je težko, ker si že utrujen."

Vztrajati moram pri tem, kar imam rada
Kaj jo žene, ko je najtežje? "Prišla sem do tega, da moram biti pogumna. Da vztrajam pri tem, kar imam rada. Potem pa tudi če mi ne uspe, bom na koncu vseeno zadovoljna. Če bodo tekme v tej sezoni, nameravam tekmovati. Sicer pa imam za dolgoročni cilj tudi to, da delam na vzdržljivosti in se preskusim na slovenski transverzali," je napovedala Čuferjeva.

Celoten pogovor Ane Čufer s Katarino Braniselj si poglejte v spodnji videonovici.

Ana Čufer na vrh Triglava in z njega v 2 urah in 52 minutah