Foto: EPA
Foto: EPA

Zmagal je svetovni rekorder in evropski prvak Mykolas Alekna iz Litve z 68,82 m. Tretji je bil avstralski rekorder Matthew Denny, četrti na prejšnjih olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu je vrgel 67,99 m. Četrto mesto je zasedel olimpijski in svetovni prvak Šved Daniel Stahl s 66,69 m.

"Hja, za 22 centimetrov mi je ušla zmaga. A je bila to obenem povsem drugačna tekma kot prejšnja v Marakešu, pa tudi prva tekma, na kateri sem hitreje delal z nogami v krogu za izmet. Veliko boljše je bilo, posebej začetek tekme. V tretji seriji sem presegel 70 m, a z minimalnim prestopom. Zadnji trije meti niso bili sicer na tej ravni, a tudi ne slabi. Imel sem dobro in stabilno tehniko ves čas tekmovanja," je nastop strnil Čeh.

Tekmovalec iz Podvincev pri Ptuju je 19. maja z zgolj enim veljavnim metom, 64,64 metra, na diamantni tekmi v Marakešu zasedel šele sedmo mesto. Tokrat se je vrnil v kraj, kjer je 16. junija lani vrgel 71,86 m. S tem slovenskim rekordom je izenačen na petem mestu med tekmovalci vseh časov.

"Ni mi bilo težko nastopiti, čeprav mi na prejšnji tekmi ni šlo. Prišel je pač tudi tak dan. A sem danes dokazal, da je bil v Maroku zame res le slab dan in da sem v veliko boljši formi, kar sem pokazal že na svoji uvodni Diamantni ligi v Katarju z metom več kot 70 m. Že na naslednjem treningu po Marakešu sem metal prek 65 m brez težav," je pojasnil Čeh.

Čez dva dni bo tekmoval še na ekipnem estonskem prvenstvu, ker se je včlanil tudi v tamkajšnji klub, saj večji del sezone živi in trenira v Estoniji. Pred evropskim prvenstvom v Rimu prihodnji mesec bo imel nato le še eno tekmo, Diamantno ligo 30. maja v Oslu.

"Moja želja je, da na naslednji tekmi sestavim še boljšo tehniko, in če mi bo to uspevalo iz tekme v tekmo, potem bo to res odlično. Na ekipnem estonskem prvenstvu ne bom imel tekmecev, bo bolj boj sam s seboj, a se bom lahko še bolj osredotočil na tehniko. V Oslu pa bo znova najboljša svetovna konkurenca," je dodal Čeh.

V Sloveniji bo nastopil po EP-ju in pred olimpijskimi igrami na državnem prvenstvu v Celju.