Kristjan Čeh je odlično začel olimpijsko sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Kristjan Čeh je odlično začel olimpijsko sezono. Foto: www.alesfevzer.com

"Že na treningih je dobro kazalo, vendar tako dolgih metov še nisem pričakoval na prvi tekmi. Ob veljavnih metih sem imel še en met okrog 69 metrov, vendar sem naredil prestop. Pogoji so bili super, lepo sončno vreme brez vetra in še na domačem stadionu. Verjamem, da imam še nekaj rezerve in morda mi podobni meti uspejo že na naslednji tekmi v Splitu prihodnji teden," je po odličnem nastopu, ki mu prinaša tudi olimpijsko vozovnico, za spletno stran Atletske zveze Slovenije povedal Čeh.

V tej sezoni sicer še ni bilo veliko metalnih tekem, a bi bil s tem dosežkom ob koncu lanskega leta na desetem mestu. Bil pa je šesti, z 68,75 m in slovenskim rekordom v Mariboru 23. junija 2020. Na Ptuju je atlet, ki je bil lani izbran za obetavno športno osebnost leta, nastop začel z neveljavnim metom, neveljavna je imel še v tretji in peti seriji, v drugi je vrgel 66,80, v četrti 67,51, v šesti pa izjemno serijo končal s 67,05 m.

Šved Simon Petterson je 66,32 m, kar je bil izid sezone v metu diska do zdaj, vrgel na domačem mitingu v kraju Växjö 13. februarja.