Neja Filipič ima peti izid sezone na svetu v troskoku, ker tekmuje še v daljini pa tudi vodi v slovenski atletski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Neja Filipič ima peti izid sezone na svetu v troskoku, ker tekmuje še v daljini pa tudi vodi v slovenski atletski ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Oba dneva se bo tekmovanje začelo ob 16. uri, tekme bodo potekale brez gledalcev. Tina Šutej je v skoku s palico zdaj s 4,75 m druga na lestvici izidov sezone na svetu. Brez prave konkurence bo tudi evropski prvak do 23 let Kristjan Čeh, ki vodi v slovenski ligi in je peti v sezoni na svetu v metu diska z 68,75 m.

Maruša Mišmaš Zrimšek se bo tokrat na 3000 m neposredno pomerila s partnerko na treningih in lansko mladinsko svetovno prvakinjo Klaro Lukan, ki v zadnjem obdobju kot za stavo izboljšuje slovenske rekorde v nižjih starostnih kategorijah.

Med atletinjami je na čelu lige Neja Filipič, peta po izidih na svetu v troskoku s 14,22 m. Tako se ne bo borila za zmago v svoji disciplini, kjer je premočno najboljša, pa tudi v skoku v daljino je pred vsemi, ampak za zmago v ligi.

Po štirih tekmah ima 32 točk, Mišmaš Zrimškova na drugem mestu 28, kot tudi tretja Apostolovska. Medtem ko je v ženski konkurenci vrh zelo izenačen, pa je drugače med atleti, kjer ima Čeh z 32 točkami z izidi za odličja na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih že precejšnjo prednost. Drugi je tekač na 200 in 400 m Lovro Mesec Košir, ima 24 točk, tako kot tretjeuvrščeni sprinter Nick Kočevar in četrti Blaž Zupančič v suvanju krogle.