Se bo Coleman tokrat rešil? Foto: Reuters
Se bo Coleman tokrat rešil? Foto: Reuters

Štiriindvajsetletni Coleman se ni odzval na test 9. decembra lani. Kot pravi, je bil oddaljen le pet minut od doma, v trgovini, kjer je že kupoval božična darila. Nadzorniki, ki so ga iskali doma, pa bi ga morali le poklicati in odzval bi se na pregled.

Trije minusi pomenijo suspenz
Za športnike po vsem svetu velja, da morajo natančno javljati, kdaj in kje se nahajajo, da so na voljo za nenapovedan nadzor. Če nadzorniki atleta ne najdejo na navedeni lokaciji, se to razume kot izogibanje testom. Trije zamujeni testi v 12 mesecih pa so kršenje antidopinških predpisov, ki pomenijo suspenz.

Sorodna novica Coleman novi kralj šprinta na 100 metrov; po 12 letih končno bron za Šestakovo

V Dohi osvojil naslov prvaka
Coleman je lani zamudil tudi test 16. januarja, kjer, kot pravi, je bil res popolnoma sam kriv za nenapovedano odsotnost, še enkrat pa ga nadzorniki nato niso našli 26. aprila. Že takrat mu je grozil suspenzu, a se je športnik uspešno pritožil, saj je res že manjkal na treh testiranjih, a je bilo prvo kršenje zunaj časovnega okvira 12 mesecev. Poleti je nato v Dohi osvojil naslov svetovnega prvaka.

Svetovni prvak zatrjuje, da nikoli v življenju ni posegel po prepovedanih poživilih. "Pripravljen sem opraviti dopinški test prav vsak dan do konca kariere, da bi dokazal svojo nedolžnost," je zapisal sprinter.