Anej Čurin Prapotnik. Foto: www.alesfevzer.com
Anej Čurin Prapotnik. Foto: www.alesfevzer.com

20-letni Čurin Prapotnik je v finalu slavil pred Jernejem Gumilarjem (Mass, 10,69), v kvalifikacijah pa je član gostitelja ptujskega tekmovanja tekel le stotinko počasneje (10,43).

"Tehnično se mi današnji tek ni zdel slab, le v drugem delu sem koleno malo 'preveč pustil na tleh'. Zdaj me čaka balkansko prvenstvo v Turčiji konec tedna. Mislim, da bi se ob idealnih predajah lahko v štafeti 4 x 100 m tako kot konec prejšnjega tedna v Slovenski Bistrici približali slovenskemu rekordu in se uvrstili tudi na evropsko prvenstvo."

Nika Glojnarič je s 13,14 v finalu prepričljivo zmagala pred Milico Emini (13,40): "Danes je bilo vreme posebno, a me dež ni motil in veter je bil v mojem teku dober. Z nastopom sem zadovoljna, a lahko tečem še precej hitreje. Mogoče sem hotela v finalu narediti vse preveč na silo. V kvalifikacijah sem bila sproščena, a sem naredila veliko napak. Dvakrat sem tekla podobna izida, lani sem bila ob tem času desetinko počasnejša. Balkansko prvenstvo bo moja zadnja tekma pred evropskim prvenstvom v Rimu, kjer si želim v polfinale."

Na 200 metrov sta se meji 21 sekund najbolj približala Andrej Skočir (Mass) z 21,13 in Matevž Šuštaršič (Krka) z 21,22.

Četrti memorial Roberta Preloga na 3000 m je dobil Uroš Gutić iz Bosne in Hercegovine (8:18,44) pred Janom Kokaljem (8:20,39). Na 1500 m je v konkurenci tujih atletov zmaga ostala doma, prva je bila obetavna Tia Tanja Živko (4:22,54).

Članici domačega kluba Maji Bedrač je v skoku v daljino uspel edini skok prek šestih metrov, v tretji seriji so ji namerili 6,06 m.

Vojislav Grubiša iz Bosne in Hercegovine je v metu diska zmagal s 64,16 m. Tadej Hribar (Krka), drugi najboljši Slovenec v tej disciplini, je bil tretji z devet metrov in pol krajšim metom (54,47 m).

Naslednji (četrti) miting slovenske lige Telekoma Slovenije in serije izziva Svetovne atletike bo 15. junija v Novem mestu. Zadnji v sezoni bo 19. junija v Mariboru.

Za seštevek lige bosta štela tudi državno prvenstvo 29. in 30. junija v Celju ter atletski pokal 20. in 21. julija v Mariboru.

Na Ptuju kljub odsotnosti Kristjana Čeha zanimia atletika