Maja Mihalinec je bila na DP-ju v teku na 60 m diskvalificirana. Foto: www.alesfevzer.com
Maja Mihalinec je bila na DP-ju v teku na 60 m diskvalificirana. Foto: www.alesfevzer.com

Na koncu je zmagala Joni Tomičič Prezelj. Že leto in pol živi v Zagrebu, kjer je tudi njen fant in nekdanji hrvaški atlet Filip Pravdica, trener je Dejan Vojnovič, registrirana pa je tako za ljubljansko Olimpijo kot za Dinamo Zagreb, da lahko uporablja tamkajšnje objekte.

Ne vem, kaj bi rekla. Štarter je priznal, da ni videl s prostim očesom pobega Zupinove, njen startni odziv pa je bil še hitrejši kot moj. A so obakrat naprave zaznale pobeg. Sama nisem čutila, da bi se pognala s startnih blokov pred pokom pištole. Pred DP-jem sem dejala, da se bom na osnovi tega nastopa odločila, ali bom odšla v četrtek na svojo zadnjo tekmo te zimske sezone v Beograd, zdaj pa še ne vem, kaj bom storila.

Maja Mihalinec

Tomičić Prezljeva začela trenirati šele decembra
"Vesela sem zmage, ki pa mi ne prinaša takega veselja, kot bi ga sicer, ker sta bili prvi favoritinji diskvalificirani. A vseeno je zmaga, po poškodbi v poletni sezoni sem začela trenirati šele decembra. Ostajam pa pri teku na visokih ovirah in tako bom poleti tekla na 100 m ovire," je povedala Tomičič Prezljeva.

Mihalinčeva še ne ve, kaj bo storila
"Ne vem, kaj bi rekla. Štarter je priznal, da ni videl s prostim očesom pobega Zupinove, njen startni odziv pa je bil še hitrejši kot moj. A so obakrat naprave zaznale pobeg. Sama nisem čutila, da bi se pognala s startnih blokov pred pokom pištole. Pred DP-jem sem dejala, da se bom na osnovi tega nastopa odločila, ali bom odšla v četrtek na svojo zadnjo tekmo te zimske sezone v Beograd, zdaj pa še ne vem, kaj bom storila," je vse skupaj strnila Mihalinčeva, najboljša slovenska atletinja lanskega leta.

Zazvonil telefon, ki tam ne bi smel biti
Zupinova je bila diskvalificirana najprej že v predtekih, nato pa je drugi rdeči karton po vrsti dobila še v finalu. "Pritožila sem se po prvi diskvalifikaciji, ker je na tekmovališču zvonil telefon, ki tam sploh ne bi smel biti. So mi ugodili in sem bila lahko v naslednji v skupini ponovno v startnih blokih. V finalu pa so me znova diskvalificirali, pokazala sem posnetek, da nisem prehitro startala, a so mi rekli, da je blok zaznal tresljaje in s tem mojo prehitro reakcijo," pa je dodala Zupinova.

Kočevar za stotinko prehitel Ovnička
Med atleti je na 60 m Nik Kočevar (Mass) s 6,82 za stotinko prehitel domačina Tilna Ovnička (Krka, 6,83). V troskoku je Neja Filipič (Mass) s 13,46 m za 16 cm ugnala Sašo Babšek (Slovenska Bistrica, 13,30 m). Na 400 m sta bila najboljša Maja Pogorevc (Slovenj Gradec, 55,32) in Jure Grkman (Kamnik, 47,64), na 1500 m pa je prepričljivo zmagal Jan Kokalj (Kladivar, 3:51,57).

Jeršin Tomassini spet razred zase
Mladi slovenski up Sandro Jeršin Tomassini januarja zaradi poškodbe pete prvič v karieri ni nastopil za slovensko člansko ekipo, ki je zmagala na troboju v Novem mestu. Maja lani pa je s komaj 15 leti preskočil neverjetnih 2,20 m v skoku v višino in se prebil v sam svetovni vrh mladih, ki pa v tej kategoriji v svetovnem merilu ne tekmujejo. Takoj ko je lahko, je zmagal med člani na DP-ju, a je večji del skakal sam, saj so drugi končali na 1,95 m ali nižje. Na koncu se je ustavil pri 2,15 m in za pet cm zaostal za osebnim rekordom.

Pred svojo prvo dvoransko sezono 24-letna Filipičeva ni imela kakšnih posebnih pričakovanj. Na DP-ju je imela kar štiri prestope, edina veljavna poskusa pa v prvi (13,00 m) in peti seriji (13,46 m).

V Olimpijskem centru v Češči vasi na obrobju dolenjske prestolnice se bo drugi dan tekmovanj začel v nedeljo ob 16. uri.