Roman Dobnikar je AZS vodil od leta 2015. Foto: www.alesfevzer.com
Roman Dobnikar je AZS vodil od leta 2015. Foto: www.alesfevzer.com

Dejal je, da bo v prihodnjem obdobju veliko v tujini in ne bo mogel več opravljati vsega tako kot do zdaj. Ostaja pa v upravnem odboru zveze tudi v prihodnje. Začasno je zdaj predsednik AZS-ja Primož Feguš.

UO je odstopno izjavo Dobnikarja sprejel in hkrati sprejel tudi sklep o razpisu nadomestnih volitev za predsednika AZS-ja. Dobnikar se je zavezal, da bo kot član UO-ja še vedno tvorno deloval v korist slovenske atletike.

Do izvedbe nadomestnih volitev, potekale naj bi predvidoma 9. decembra letos, bo zvezo vodil dosedanji podpredsednik Feguš kot vršilec dolžnosti predsednika.

Dobnikar je na videokonferenčni skupščini AZS-ja 26. novembra 2020 ostal njen predsednik v mandatnem obdobju do leta 2024, zvezo pa je vodil od leta 2015. Ob stoodstotni volilni udeležbi je bil med rekordnimi štirimi kandidati izvoljen že v prvem krogu, ko je dobil 40 od 75 glasov.

Ob stoletnici kraljice športov v Sloveniji so se za predsednika potegovali še trije kandidati. Klemen Boštjančič je dobil 24 glasov, Peter Kukovica, ki se je tretjič potegoval za predsednika, devet, Stojan Nikolić pa dva.