Kate Grace je v teku na miljo postavila izid sezone. Foto: Reuters
Kate Grace je v teku na miljo postavila izid sezone. Foto: Reuters

Na 100 m je edini pod desetimi sekundami tekel Američan Trayvon Bromell (9,98), bronast na svetovnem prvenstvu v Pekingu 2015.

Zaradi zastrupitve s hrano nisem mogla tekmovati. Izpustiti sem morala tudi vse obroke, zdravnica, ki je prišla do mene, pa ni imela na voljo kakšnega zdravila. Škoda, imela sem celo priložnost nastopiti v najmočnejši konkurenci na nizkih ovirah, ampak zagotovo bom imela še kakšno v prihodnje.

Agata Zupin

Agata Zupin zaradi zastrupitve s hrano ob nastop
Na štartnem seznamu teka B na 400 m je bila tudi Agata Zupin, ki bi lahko po odpovedi Ashley Spencer iz ZDA, bronaste na OI pred petimi leti v Riu de Janeiru, nastopila na 400 m ovire, kjer je slovenska rekorderka, vendar je ostala v hotelu. "Zaradi zastrupitve s hrano nisem mogla tekmovati. Izpustiti sem morala tudi vse obroke, zdravnica, ki je prišla do mene, pa ni imela na voljo kakšnega zdravila. Škoda, imela sem celo priložnost nastopiti v najmočnejši konkurenci na nizkih ovirah, ampak zagotovo bom imela še kakšno v prihodnje," je pojasnila Agata Zupin.

Bromell dobil šprint v Gatesheadu

Na 400 m ovire je zmagala 21-letna Nizozemka Femke Bol, ki je bila s 53,24 več kot sekundo pred tekmicami, na tej razdalji brez ovir je slavila Jamajčanka Stephenie Ann McPherson (50,44).

V skoku s palico, kjer tokrat ni bilo Tine Šutej, je slavila aktualna dvoranska svetovna prvakinja Američanka Sandi Morris, srebrna na prejšnjih olimpijskih igrah in zadnjih dveh SP-jih na prostem. Skočila je 4,76 m.

To je bila zadnja Diamantna liga pred OI v Tokiu. Najmočnejša serija svetovnih mitingov, na katerih se je letos izkazal Kristjan Čeh v metu diska, se bo nadaljevala v drugi polovici avgusta. Najprej bo tekma 21. avgusta v Eugenu v ZDA, kjer bo prihodnje leto svetovno prvenstvo, potem pa 26. avgusta znova v Evropi, v Lozani v Švici.