Na 200 m je bil drugi Lovro Mesec Košir (Mass, 21,19), ki ni veliko zaostal za Janežičem, tretji pa je bil Rok Kocina (Gorica, 21,98).

Luka Janežič, član celjskega Kladivarja, je na svoji prvi tekmi v sezoni nastopil v disciplini, v kateri sicer ne teče na velikih tekmovanjih. Foto: BoBo
Luka Janežič, član celjskega Kladivarja, je na svoji prvi tekmi v sezoni nastopil v disciplini, v kateri sicer ne teče na velikih tekmovanjih. Foto: BoBo

"Zelo sem zadovoljen, nisem bil daleč niti od osebnega rekorda 20,60. Mogoče zadnji dve sezoni nista bili najboljši in sem bil že malo skeptičen pred to tretjo v nizu. Nisem poškodovan, sem v dobri formi, to lahko rečem po prvem nastopu, gotovo pa še ne v želeni. S tekmami se bo sedaj bo le še vzpenjala. Lažje bo, ker se je prva tekma končala z dobrim izidom. Na treningih smo delali v pravi smeri," je dejal Janežič.

Najboljši slovenski atlet zadnjih sezon bo naslednjič tekmoval prihodnjo soboto v Slovenski Bistrici, kjer bo po napovedih nastopila tudi večina drugih najboljših Slovenk in Slovencev z izjemo Maje Mihalinec.

V ženski konkurenci je na 26. mitingu Vučko na 200 m slavila Anita Horvat s 23,94. Horvatova (Velenje), rekorderka na 400 m, je bila na pol stadionskega kroga v cilju 34 stotink pred Zalo Istenič (Mass, 24,28).

"Cilj je bil dober čas na 200 m. Tekla sem dobro in sem zadovoljna, to je bila moja prva tekma po skoraj letu dni, ker sem izpustila zimsko sezono. Ker ni nobene velike tekme v tej poletni sezoni, bo to težava, ampak bom skušala izboljševati osebne rekorde," je pojasnila Horvatova. Rekorderka na 400 m je bila na pol stadionskega kroga v cilju 34 stotink pred Zalo Istenič (Mass, 24,28).

Agata Zupin je bila prva na 300 m s 37,59 sekunde, Žan Rudolf pa na 600 m (1:16,57).

Miting v gorenjski prestolnici je bil posvečen pokojnemu trenerju Dobrivoju Vučkoviću; na njem so sicer nastopili večinoma tekmovalci v mlajših kategorijah, skupaj je bilo skoraj 1000 nastopajočih.