Kerley ima zdaj tri najhitrejše čase v teku na 100 metrov v tej sezoni. Foto: EPA
Kerley ima zdaj tri najhitrejše čase v teku na 100 metrov v tej sezoni. Foto: EPA

Fred Kerley je bil še hitrejši v polfinalu, kjer je s časom 9,76 postavil najboljši izid sezone. 27-letnik je v res odlični formi, saj si lasti tudi tretji najhitrejši čas (v četrtek je v kvalifikacijah tekel 9,83). Mesti za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prav tako potekal v Eugenu, sta si zagotovila še Marvin Bracy-Williams (9,85) in Trayvon Bromell (9,88). Nastop v finalu je zaradi manjših težav odpovedal Christian Coleman, ki pa bo na svetovnem prvenstvu vseeno tekel kot branilec naslova.

Kerley ve, kaj mora storiti
"Vse je v potrpežljivosti in treniranju. Dobro vem, kaj moram delati, če želim biti uspešen," je po tekmi razmišljal Kerley, ki je lani v Tokiu s srebrom osvojil sploh prvo posamično medaljo na največjih tekmovanjih v tej disciplini.

Sandi Morris je s 482 cm zmagala v tekmovanju v skoku ob palici. Foto: Reuters
Sandi Morris je s 482 cm zmagala v tekmovanju v skoku ob palici. Foto: Reuters

Veter pomagal atletinjam
Žensko ekipo na 100 metrov bodo sestavljale Melissa Jefferson (10,69), Aleia Hobbs (10,72) in Twanisha Terry (10,74). V finalu je atletinjam precej pomagal veter, saj je pihal v hrbet s hitrostjo 2,9 metra na sekundo.

Poraz jo je izučil
"Na študentskem prvenstvu mi res ni šlo dobro, takrat sem ugotovila, kaj moram žrtvovati za uspeh. Če bi bolje tekla na študentskem prvenstvu, tega morda ne bi spoznala in se danes ne bi uvrstila v ekipo, zato sem toliko bolj vesela in hvaležna," je ocenila Jefferson, ki je finale NCAA tekmovanja končala na osmem mestu.

Felix za las v finale
Allyson Felix
je na svetovnih prvenstvih osvojila kar 18 medalj, tokrat se je šele po času uvrstila v finale teka na 400 metrov, ki bo v noči na nedeljo. 36-letnica je tekla 51,32, najhitrejša pa je bila Talitha Diggs (50,88).

Crouser blizu svojega rekorda
Izjemno kakovosten je bil finale suvanja krogle, kjer je slavil svetovni rekorder Ryan Crouser (23,12). Za najboljšim izidom je zaostal za le 25 centimetrov. Ameriško reprezentanco sestavljata še dvakratni svetovni prvak Joe Kovacs (22,87) in Josh Awotunde (21,51).