Maruša Mišmaš Zrimšek je bila tudi evropska atletinja meseca julija. Foto: www.alesfevzer.com
Maruša Mišmaš Zrimšek je bila tudi evropska atletinja meseca julija. Foto: www.alesfevzer.com

Čeh, zmagal je med člani in člani do 23 let, je v tradicionalni anketi AZS-ja dobil 377 točk, Mišmaš Zrimškova pa 314. Nagradi sta dobila tudi njuna trenerja, Gorazd Rajher in Tevž Korent.

Med člani je bil z 274 točkami drugi Luka Janežič, najuspešnejši slovenski atlet zadnjega obdobja in branilec lanskega naslova, tretji pa slovenski rekorder na 800 m Žan Rudolf.
Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej je bila z 212 točkami druga med članicami, tretje mesto pa je zasedla najboljša slovenska šprinterka in lanska zmagovalka Maja Mihalinec Zidar. Med mlajšimi članicami je slavila Klara Lukan, najbolj obetavna slovenska tekmovalka na dolgih progah.

Mišmaš Zrimškova je najbolj viden izid dosegla na memorialu Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana, ko je na 2000 metrov z zaprekami dosegla drugi najboljši čas v zgodovini (5:56,28), kar ji je prineslo tudi naziv evropske atletinje meseca julija.

Čeh je sezono začel z osvojitvijo dvoranskega državnega prvaka v suvanju krogle. V metu diska je nato poleti prišel v sam svetovni vrh. Najprej je izboljšal 21 let star državni rekord Igorja Primca, nato pa je v Mariboru disk poletel še izjemnih 68,75 metra, kar je tudi nov evropski rekord za mlajše člane. Izbran je bil tudi za najbolj obetavno športno osebnost leta v državi.

Najboljši klub v iztekajočem se letu je bil ponovno ljubljanski Mass pred celjskim Kladivarjem.

Člani:
1. Kristjan Čeh (Ptu) 377
2. Luka Janežič (Kla) 274
3. Žan Rudolf (Mass) 91
4 Jan Kokalj (Kla) 71
5. Timotej Bečan (Pap) 58
6. Robert Renner (Kla) 35

Članice:
1. Maruša Mišmaš Zrimšek (Mass) 314
2. Tina Šutej (Kla) 212
3. Maja Mihalinec Zidar (Mass) 145
4. Anita Horvat (Vel) 62
5. Neja Filipič (Mass) 61
6. Lia Apostolovski (Mass) 57
7. Klara Lukan (Mass) 55