Kristjan Čeh in Tina Šutej sta atleta leta. Foto: BoBo
Kristjan Čeh in Tina Šutej sta atleta leta. Foto: BoBo

V tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije (AZS) je bil Čeh tretjič zaporedoma izbran za najboljšega slovenska atleta leta. Naj trener je Milan Kranjc, ki vadi Šutejevo, prvi klub je Mass Ljubljana, najboljši organizator pa Krka Novo mesto.

Čeh je v metu diska osvojil naslov svetovnega prvaka julija na prvenstvu v Eugenu v ZDA in bil avgusta v Münchnu drugi na evropskem prvenstvu, zmagal je v seštevku diamantne lige ter se s slovenskim rekordom zavihtel na deseto mesto vseh časov.

"Zahvala gre tudi moji ekipi, ki stoji za mano. Za mano je odlična sezona, sezona velikih premikov. Tako si želim nadaljevati tudi v prihodnji. Slovenska atletika dosega vrhunske izide v mednarodni konkurenci v vseh kategorijah in upam, da bo z nami tako stopala tudi AZS," je dejal Čeh, ki se je javil iz Talina, kjer se pripravlja na novo sezono pod trenerskim vodstvom Estonca Gerda Kanterja.

Šutej je bila bronasta na EP in tudi na dvoranskem SP marca v Beogradu, četrta na SP v Oregonu ter tretja v seštevku diamantne lige. Napovedala je, da bo imela dva velika cilja v naslednji sezoni, ko bo od 2. do 5. marca dvoransko EP v Istanbulu, ter od 19. do 27. avgusta na SP v Budimpešti.

"Obe tekmi sta zame pomembni, tudi drugih večjih ne bom izpuščala. S pripravami na novo tekmovalno obdobje sem že začela. Po prejšnji je sledil enomesečni premor, v katerem se je umirila tudi poškodba tetive. Optimistično stopam v novo obdobje. Zelo sem zadovoljna tudi z letošnjo sezono, v kateri sem nanizala vrhunske izide in krona je tudi današnja nagrada," je Tina Šutej povedala na prireditvi v Ljubljani, imenovani Diamantna noč.

Tina Šutej: Skočim lahko še višje, tudi do kakšne žlahtnejše medalje