Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zmagala je mlada srbska zvezdnica Angelina Topić, bronasta na evropskem prvenstvu pred dvema letoma v Münchnu je skočila 1,97 m. Na tekmi, na kateri je bila na programu le ta disciplina, je bila tretja Bolgarka Mirela Dimitrieva (1,93 m), srebrna na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru in dvakratna evropska podprvakinja. Apostolovski je 1,80, 1,85, 1,90, 1,93 in 1,95 m zmogla v prvem poskusu, šele na 1,97 m je bila trikrat neuspešna.

"Z nastopom sem zelo zadovoljna in vesela, ker sem suvereno skakala na vseh višinah. To se je pokazalo v zaletu tudi na višjih višinah in zato sem skočila osebni rekord," je povedala članica ljubljanskega Massa in varovanka slovenskega rekorderja v tej disciplini Rožleta Prezlja.

"Potem ko sem dosegla osebni rekord, sem bila zelo vesela. A se danes nisem ukvarjala s tem. Na vsak skok posebej sem se osredotočila in potem je prišel tudi zelo dober izid. Uživam v skokih in to je posledica, prepustila sem se trenutku. Bilo je tudi zelo dobro vzdušje, polne tribune so bile v dvorani in glasba vmes med nastopi. Miting ima 30-letno tradicijo in na njem so doslej nastopale same legende skoka v višino. Sinoči je bila zelo lepo galaodprtje in danes res dobro organiziran miting," je nastop opisala Apostolovski.

Normo (1,98 m) za nastop na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu, ki bo na začetku marca, je zgrešila za tri centimetre, a obenem je blizu cilja, da se prek svetovne lestvice prebije na to tekmovanje. "Sem dobro na poti, dokler se ne konča kvalifikacijsko obdobje, lahko rečem le, da še nisem na Škotskem," je dodala hčerka nekdanjega slovenskega rekorderja Saša Apostolovskega.

Prejšnji osebni rekord je postavila 2. februarja letos v Weinheimu, ko je z 1,94 metra zasedla drugo mesto. Triindvajsetletna atletinja je predlani nastopila v finalu tako na SP-ju (12.) kot na EP-ju (7.), lani pa je svoj dosežek na SP-ju popravila za tri mesta in bila deveta v Budimpešti. Že kar nekaj časa je druga najboljša v slovenski zgodovini v tej disciplini. Pred njo je le nekdanja evropska prvakinja Britta Bilač z dvema preskočenima metroma leta 1994.