Maruša Černjul (fotografija je arhivska) se iz Poljske vrača s petim mestom. Foto: www.alesfevzer.com
Maruša Černjul (fotografija je arhivska) se iz Poljske vrača s petim mestom. Foto: www.alesfevzer.com

Edina slovenska tekmovalka na tekmi je 1,75 m preskočila v prvem skoku, v drugih 1,80 in 1,84, letvico na 1,88 m pa je trikrat podrla. Tretje mesto ji je spolzelo iz rok zaradi popravljanja na njeni drugi višini. Vse tekmovalke pred njo, razen Trostove, so namreč tudi končale na 1,84 m.

Dodati malo več agresivnosti v zadnjih korakih zaleta
"Tehnično se zelo lovim, ampak mislim, da gre v pravo smer. Vem, da sem pripravljena za višje skoke, samo dodati moram malo več agresivnosti v zadnjih korakih zaleta,"
je pojasnila Černjulova, ki bo v nedeljo nastopila še v Val de Reuilu v Franciji.

Zmagovalka Alessia Trost preskočila 1,94 metra
Zmagala je z 1,94 m Italijanka Alessia Trost, bronasta na svetovnem dvoranskem prvenstvu leta 2018 v Birminghamu in srebrna na dvoranskem evropskem prvenstvu leta 2015 v Pragi. Druga je bila Poljakinja Kamila Licwinko, ki je 1,84 m zmogla že v prvem skoku, v drugih pa Jeanelle Scheper iz Svete Lucije in Črnogorka Marija Vuković, nekdanja mladinska svetovna prvakinja. Ti dve sta si delili tretje mesto, 1,80 m sta v nasprotju s Černjulovo preskočili v prvih poskusih.

Licwinkova je bila svetovna dvoranska prvakinja leta 2014 v Sopotu, tretja na SP-ju na prostem leta 2017 v Londonu in na dvoranskem SP-ju leta 2016 v Portlandu.