Maruša Mišmaš je zelo spodbudno začela sezono na prostem in že izpolnila normi za svetovno prvenstvo in olimpijske igre. Foto: www.alesfevzer.com

24-letna atletinja, edina slovenska predstavnica na mitingu v Šanghaju, je za manj kot sekundo zaostala za svojim državnim rekordom (9:28,61), ki ga je odtekla septembra v Berlinu. Dokazala je, da je prenesla dobro formo iz dvoranske sezone, kjer je krepko popravila osebni rekord na 1500 metrov. Počena kost na prstu, posledica padca pri ogrevanju na enem izmed treningov, je že povsem pozabljena.

"Bila je zelo dobra izkušnja. Vse sotekmovalke so zelo prijetne, tako da je bilo vzdušje v 'call roomu' zelo sproščeno. Tudi Kenijke so zelo luštne in sproščene. Na tekmi sem se počutila dobro. Sem pa startala zelo rezervirano. Nisem želela, da bi na močni tekmi startala prehitro in bi me na koncu pobralo. Zato zdaj mislim, da imam še nekaj rezerve v prvem kilometru. Zelo sem vesela, da sem na prvi tekmi izpolnila normi za svetovno prvenstvo in olimpijske igre," je povedala Mišmaševa.

Noah Lyles je po fotofinišu dobil tek na 100 metrov. Foto: Reuters

Najhitrejši sta bili Kenijki Beatrice Chepkoech (9:04,53) in Celliphine Chepteek Chespol (9:11,10).

Izid sezone na 100 metrov: 9,86
V moškem teku na 100 metrov sta čas 9,86 dosegla Američana Noah Lyles in Christian Coleman. Po fotofinišu je zmagal Lyles, ki je postavil osebni rekord: "V uvodu sezone sem nekaj tekem izgubil, osvajal druga mesta. Trenerju sem rekel, da je danes dan, ko bova sestavila celotno sliko. Vsem sem želel dokazati, da sem sprinter na 100 in 200 metrov in ne le 200-metraš, ki občasno teče tudi na 100 metrov," je povedal Lyles, lani zmagovalec Diamantne lige na 200-metrski razdalji.

Pri ženskah je šprint dobila Aleia Hobbs iz ZDA (13,03). Fred Carly iz ZDA (44,81) je bil najboljši na 400 metrov, na 110 m z ovirami pa je zmago slavil Jamajčan Omar McLeod (13,12).

Tretja tekma Diamantne lige bo 30. maja v Stockholmu.