Maruša Mišmaš Zrimšek stopnjuje formo pred EP-jem v dvorani v Carigradu. Foto: www.alesfevzer.com
Maruša Mišmaš Zrimšek stopnjuje formo pred EP-jem v dvorani v Carigradu. Foto: www.alesfevzer.com

Zasedla je deveto mesto, zmagala je Etiopijka Diribe Weliteji (8:34,84), četrta na lanskem SP-ju.

Mišmaš Zrimšek je le za sekundo in pol zaostala za slovenskim rekordom (8:47,49), ki ga je Helena Javornik tekla 3. februarja 2002 v Stuttgartu.

"Zelo sem vesela, da mi je uspelo odteči normo za EP. Tekla sem v skupini tekačic, ki so imele malo počasnejši ritem od vodilnih. Francozinja Alice Finot je zelo dobro narekovala tempo za čas okrog 4:45. Dobro sem se počutila, le na koncu nisem imela prave moči za finiš. To je pričakovano, kar ta čas nismo v takem načinu treninga. Kaže pa, da sem na dobri poti in bom hitra v poletni sezoni," je sporočila Mišmaš Zrimšek.

Tina Šutej le za olimpijsko zmagovalko in svetovno prvakinjo
Tina Šutej je zasedla drugo mesto v skoku s palico s 4,78 metra, kar je štiri centimetre manj od njenega državnega rekorda z začetka tega meseca. Zmagala je Američanka Katie Moon, olimpijska in svetovna prvakinja, ki je Šutejevi tudi odvzela izid sezone na svetu, skočila je 4,83 m.

Za Šutej so se zvrstile Grkinja Aikaterini Stefanidi (4,60 m), nekdanja olimpijska, svetovna in evropska prvakinja, Emily Grove iz ZDA (4,45 m), in Finka Wilma Murto (4,45 m), evropska prvakinja.

Girma postavil svetovni rekord na 3000 metrov
Etiopijec Lamecha Girma je tekel dvoranski svetovni rekord na 3000 m (7:23,81). Prejšnji svetovni rekord je bil star 25 let, Kenijec Daniel Komen ga je postavil v Budimpešti 6. februarja 1998 (7:24,90).