Maja Mihalinec nadaljuje z dobrimi teki v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Maja Mihalinec nadaljuje z dobrimi teki v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Anita Horvat je bila tretja v teku na 400 m (52,50), na 400 m ovire pa je bila Agata Zupin sedma (57,85).

Mihalinčeva je sicer tudi tokrat zgrešila normo (11,24) za svetovno prvenstvo, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom, vendar je izvrstno nadaljevala zelo dobro sezono.

"Še ena super tekma in uvrstitev na mitingu res visoke ravni. Zato sem zelo vesela. Glede na dosežene rezultate razmere niso bile najboljše, čeprav uradno merjenje vetra to ni pokazalo. Pred dnevi je Bowie v Madridu tekla 11,09. Sama sem si sicer tokrat želela boljšega časa, a je na takem mitingu treba teči tudi tek za dobro uvrstitev. In s tem sem znova pridobila kar nekaj pomembnih točk za uvrstitev na olimpijske igre prihodnje leto," je bila zadovoljna Mihalinčeva.

Za njo so tokrat zaostale Izraelka Diana Vaisman (11,50), Bahamka Tynia Gaither (11,56), finalistka SP-ja 2017 v Londonu in bronasta na letošnjih vseameriških igrah, ter Američanka Kiara Parker (11,72).

Zadovoljni tudi Horvatova in Zupinova
V teku na en stadionski krog je zmagala Jamajčanka Stephanie McPhearson (52,04), dobitnica številnih, tudi zlatih medalj v štafetah in posamično. Druga je bila Američanka Jade Stepter (52,10).

"Zadovoljna sem, ker je to moj drugi tek v treh dnevih in komaj čakam, da se spočijem. Začela sem prepočasi. Po 200 m sem začela dodajati, dobila moč, prehitevala sem tekmece in uspelo mi je priti do tretjega mesta. To je res lep dosežek. Konkurenca je bila zelo močna in niti nisem hotela gledati štartne liste. A sem tekmice videla nato v prijavnici tik pred tekmo, kar pa mi ni vzelo kril," je pojasnila Horvatova.

Na nizkih ovirah je zmagala Danka Sara Slott Petersen (54,89), srebrna na olimpijskih igrah v Riu, tega leta pa je bila tudi evropska prvakinja.

Zupinova je bila vesela, da je tekla hitreje kot na prejšnji tekmi po premoru zaradi poškodbe za reprezentanco na ekipnem evropskem pokalu v Varaždinu: "Zelo sem zadovoljna, ker tečem brez bolečin in upam, da bo tudi naprej tako."

Svetovna prvakinja na 800 m iz leta 2015 osumljena jemanja dopinga

Komisija za integriteto športnikov (AIU) pri Mednarodni atletski zvezi (IAAF) je belorusko atletinjo Marino Arzamasovo obvestila, da je osumljena jemanja dopinga in zato za nedoločen čas suspendirana. Svetovna prvakinja v teku na 800 metrov leta 2015 v Pekingu in evropska prvakinja leto prej tako ne bo mogla nastopiti na svetovnem prvenstvu. 31-letna Arzamasova, sedma na olimpijskih igrah v Riu, je bila pozitivna na ligandrol, zdravilo za zdravljenje upadanja mišic in osteoporoze.