Neja Filipič je za 77 cm ugnala vse tekmice. Foto: EPA
Neja Filipič je za 77 cm ugnala vse tekmice. Foto: EPA

Neja Filipič je bila najboljša v troskoku, potem ko je v tretji seriji skočila 14,38 metra. Druga je bila Italijanka Ottavia Cestonaro s 13,61 m.

"Danes sem imela kar nekaj dobrih skokov, krepko čez 14, nekaj prestopov. Končni dosežek je zelo dober. Zelo lepo je bilo tekmovati na trgu med ljudmi, ki so pripravili lepo vzdušje. Vmes je bilo malo dežja, a se ni shladilo in sem ostala ogreta, v šotorih pa smo bili na suhem, ko nismo skakale. Veter je bil za začetku malo v prsi, potem pa se je iz brezvetrja obrnil in je na koncu pihal v hrbet. Tako je bilo kar težko zadeti odrivno desko, kar se pozna na dolžini skoka. Meni je v enem tako uspelo. Vesela sem tega dosežka za zaključek sezone, ki jo bom končala v soboto na atletskem pokalu v Ljubljani v skoku v daljino. Se pa že veselim dopusta," je povedala Filipičeva.

Tina Šutej z rekordom mitinga 20 cm pred tekmeci
Tina Šutej je prvi dan atletskega mitinga v Zagrebu, ki šteje za zlato celinsko serijo, v skoku s palico s 4,61 metra zanesljivo zmagala in popravila rekord mitinga. Druga je bila s 4,41 m Nemka Anjuli Knäsche.

Prve tri discipline 72. memoriala Borisa Hanžekovića so potekale na Trgu bana Jelačića, zadnja je na programu moški skok v daljino. V centru mesta bo v soboto suvanje krogle, v nedeljo pa preostale discipline mitinga na stadionu Mladosti, kjer bosta med še nekaj slovenskimi predstavniki tekmovala tudi svetovni prvak v metu diska Kristjan Čeh in slovenska rekorderka Maruša Mišmaš Zrimšek.