V tej sezoni norm za olimpijske igre v Tokiu ne bo mogoče doseči. Foto: ww.alesfevzer.com
V tej sezoni norm za olimpijske igre v Tokiu ne bo mogoče doseči. Foto: ww.alesfevzer.com

Prva tekma bo 31. maja v Radovljici, memorialni miting Marjane Lužar Kobelenski z osrednjim tekom na 400 m ovire. V soboto in nedeljo, 4. in 5. julija, bo prva velika članska tekma; v Ljubljani bo potekal Atletski pokal Slovenije (APS). Državno prvenstvo bo 25. in 26. julija v Celju.

Ekipno prvenstvo bo 12. in 13. septembra v Celju, naslednji konec tedna, 19. in 20. septembra, pa bo v Cluj-Napoci v Romuniji balkansko prvenstvo. To bo po odpovedi evropskega prvenstva v Parizu največje tekmovanje, na katerem bodo lahko sodelovali slovenski atletinje in atleti v tej sezoni, v kateri tudi ne bo mogoče doseči olimpijskih norm za Tokio 2021. Diamantna liga, serija največjih svetovnih mitingov, je namreč za večino Slovencev nedosegljiva.

Miting v Slovenski Bistrici, s katerim so običajno pri nas odprli članska tekmovanja na prostem na najvišji ravni, bo v soboto, 13. junija, ko bo v tem okviru tudi Stepišnikov memorial v metu kladiva.

V torek, 23. junija, bodo v Mariboru pripravili miting z memorialno disciplino Iztoka Ciglariča v teku na 1500 m. V Ljubljani bo 15. memorial Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana v sredo, 15. julija. Tradicionalni miting v Novem mestu bo v sredo, 2. septembra.

V nedeljo, 25. oktobra, bo slovenska prestolnica gostila 24. Ljubljanski maraton, ki bo štel tudi za prvenstvo Slovenije na 42 km. Majski maraton v Radencih, drugi največji pri nas, je bil zaradi epidemije že odpovedan in tam tako ni bilo DP-ja na 21 km.

Zadnja slovenska atletska tekma leta bo 18. decembra v Brežicah, kjer bo potekal Božični miting. Pred tem bo 13. decembra Dublin gostil evropsko prvenstvo v krosu.