Tilen Ovniček in Nick Kočevar sta velika tekmeca v šprintu. Foto: www.alesfevzer.com
Tilen Ovniček in Nick Kočevar sta velika tekmeca v šprintu. Foto: www.alesfevzer.com

Neja Filipič (Mass Ljubljana) se je v troskoku za pričakovan naslov približala 14 m (13,98). Filipičeva je zdaj osma po izidih sezone na svetu in četrta v Evropi. Maja Mihalinec Zidar (Mass) je osvojila nov državni naslov po zmagi v teku na 60 m (7,32).

22-letni Ovniček je bil najboljši že v predteku, ko se je po slavju v dvoboju z Nickom Kočevarjem (6,84) veselil ne le klubskega rekorda, ampak tudi norme za EP. V finalu je nato zmagal s 6,76 sekunde, šele četrti je bil favorizirani Nick Kočevar (Mass, 7,00).

"Pričakoval sem tako dober izid. Vedel sem, da sem dobro pripravljen in tudi, da lahko zmagam, ampak v dobrih šestih sekundah se vse zelo hitro dogaja in tudi hitro kaj nepričakovanega zgodi," je poudaril Ovniček.

"Vesel sem tega izida, zdaj bom nastopil na svoji prvi veliki tekmi, tudi v mladinski konkurenci nisem. Nisem veljal za posebej nadarjenega mladinca in vse to sam dosegel s trdim delom," je povedal študent strojništva iz Stranske vasi pri dolenjski prestolnici.

Bil je najboljši že v predteku, ko je dobil dvoboj z Nickom Kočevarjem (Mass, 6,84). V finalu je nato zmagal s 6,76 sekunde, šele četrti je bil po težavah in krču v levi mečni mišici (7,00) favorizirani Kočevar.

Filipičeva se je približala 14 metrom
Filipičeva je začela s 13,39 metra, nadaljevala s 13,83 in 13,32 metra, po dveh neveljavnih poskusih pa je nastop končala s 13,98 metra. Norme za dvoranski EP, ki je kar 14,30 metra in je le dva centimetra pod olimpijsko za Tokio, v tej sezoni ni dosegla še nobena tekmovalka.

"Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bom lahko približala 14 metrom. V zadnjem skoku mi je to tokrat tudi uspelo, predtem pa sem izboljševala izide iz serije v serijo. Še vedno se nadejam nastopa v Torunju, za kar so postavili skoraj olimpijsko normo. Le nekaj deklet jo je doseglo lani poleti, kar tudi velja, zato mislim, da bodo povabili še nekaj tekmovalk in upam, da bom med njimi," je pojasnila Filipičeva.

14. naslov državne prvakinje za Mihalinčevo
"Štirinajstič sem osvojila naslov na DP-ju, po to sem tudi prišla danes. Z izidom pa nisem zadovoljna, več sem si želela. A sem utrujena po vseh teh tekmah, ki so bile kar pogoste v zadnjem obdobju. Imela sem podoben program kot prejšnjo sezono, ampak pred to nisem računala na to, da bo vsako potovanje trajalo od deset do 15 ur, čeprav sem bila le v Evropi," je številne tekme v zadnjem obdobju strnila Maja Mihalinec Zidar.

"Poznajo se te zdravstvene razmere, ki so otežile potovanja, zato imam tudi pomanjkanje spanca po tekmah v zadnjih desetih dnevih. V sredo bom nastopila še na tekmi svetovne serije v Torunju, potem pa se bom pokušala spočiti pred EP-jem," je napovedala Mozirjanka.

Šutejeva zmagala v Belgiji
Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej je zmagala na atletskem mitingu v Gentu v Belgiji. Na mitingu bronaste svetovne dvoranske serije je preskočila 4,53 m, na 4,63 m pa je letvico trikrat podrla.

"Nisem zadovoljna, čeprav je bil zadnji skok na najvišji višini dober. Ampak na zadnjih tekmah imam enostavno več slabih skokov kot dobrih. Tako je težko priti do višjih višin, ker prej zmanjka poskusov. Enostavno rečeno, skoke uničim zaradi slabega vboda palice v korito. V zadnjem času sem imela res veliko tekem, na srečo pa potovanja niso bila naporna," je povedala Šutejeva. Bila je premočno prva, domačinka Fanny Smets je za drugo mesto preskočila 4,23 m.

Ovniček bo marca nastopil na evropskem prvenstvu