Primož Feguš je napovedal, da ne bo nobene revolucije niti v prihodnjih dveh letih. Foto: MMC RTV SLO
Primož Feguš je napovedal, da ne bo nobene revolucije niti v prihodnjih dveh letih. Foto: MMC RTV SLO

Na skupščini je bil edini kandidat in bo zvezo vodil še dve leti do rednih volitev. Glasovanje je potekalo po tem, ko je Roman Dobnikar 25. oktobra na upravnem odboru zveze nepreklicno odstopil z mesta predsednika, Feguš pa je odtlej deloval kot v. d. predsednika.

"Sem nekdanji atlet in edini kandidat za predsednika v zadnjem obdobju, ki je po korakih šel proti vrhu AZS-ja. Štiri leta sem bil član upravnega odbora, nato zadnji dve leti podpredsednik AZS-ja. Na anonimke, ki so se pojavljale v zadnjem obdobju, ne bom odgovarjal, sem pa v tem času delal in dobil novega pokrovitelja. Delovanje AZS-ja v zadnjem obdobju kaže, da gre slovenska atletika navzgor in je v dobrem stanju," je pred volitvami dejal Feguš in napovedal, da ne bo nobene revolucije niti v prihodnjih dveh letih.

Dobnikar je dobil glasen aplavz prisotnih za opravljeno delo v najdaljšem mandatu na čelu zveze doslej. Tudi od zdaj bo še ostal v upravnem odboru zveze, obljubil je nadaljnjo pomoč.

Na seji so pred volitvami poudarili, da se je v anonimkah izpostavilo, da je moral Dobnikar odstopiti, ker je odkrito podprl Janeza Sodržnika za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije in bil podpredsedniški kandidat na njegovi listi. Feguš je dejal, da se je na upravnem odboru, potem ko so se jim predstavili vsi trije kandidati, poleg Sodržnika tudi Franjo Bobinac in Tomaž Barada, odločil, da ne bo javno podprl nobenega.

"Odločitev bo padla tik pred koncem volilnega obdobja, tudi zato, ker se je Dobnikar odkrito zavzel za enega od kandidatov in ga ni več na mestu predsednika," je navedel Feguš in v nadaljevanju tako kot direktor AZS-ja Nejc Jeraša zavrnil tudi navedbe iz anonimk, da je poslovanje slabo.

Skupščina se je sicer začela z zapletom in pozivom nekaj klubov in posameznikov, da na skupščino ne bi uvrstili glasovanja o novem predsedniku. Med vzroki za to naj bi bilo, kot je dejal Dušan Prezelj, ker bi morali najprej glasovati o odstopu prejšnjega predsednika. Toda večina je navedla, da je Dobnikar sam nepreklicno odstopil.

Anton Noner, član upravnega odbora AZS-ja, je v nadaljevanju dejal, da se vedno znova v zadnjem dobrem desetletju oglaša ista manjšina, ki začenja skupščine s poslovniškimi zapleti in ne ponuja nobene vsebine.

"Vsi kazalci kažejo, da se stanje v naši atletiki izboljšuje, tako kar zadeva izide v mednarodnem merilu kot možnosti in druge dejavnike. Zato po tej predstavitvi mnenj predlagam glasovanje o novem predsedniku," je dejal Noner.

Na glasovanje je vodstvo skupščine nato dalo predlog, da se glasuje o volitvah novega predsednika. Za ta predlog je bilo 43 delegatov, 11 jih je bilo proti in pet vzdržanih. Nato je padel predlog, da bi pred volitvami obravnavali kratko poslovno poročilo od začetka leta do konca oktobra, a je bilo le 14 delegatov za dopolnitev dnevnega reda. Potrdili pa so brez glasu proti poročilo redne letne skupščine.

Primož Feguš na čelu Atletske zveze Slovenije