Še vedno želi nastopiti na olimpijskih igrah. Foto: Reuters
Še vedno želi nastopiti na olimpijskih igrah. Foto: Reuters

Mednarodna atletska zveza ji je zaradi povišane ravni testosterona prepovedala nastopati. Ta odločitev je po seriji zavrnjenih pritožb zdaj dokončna. Pravilo povišanega testosterona ne velja le za 800 metrov, ampak za vse discipline med 400 metrov in miljo.

Do norme ji manjka še 69 stotink sekunde
29-letna atletinja je za nekaj časa obupala in misli preusmerila v nogomet, zdaj pa se vrača k atletiki. Februarja se je po dolgem času vrnila na atletske steze, v Johannesburgu je postavila državni rekord na 300 metrov (36,78), zdaj pa se že nekaj časa ukvarja z olimpijsko disciplino 200 metrov. V petek je tako v Pretorii tekla 23,49. Za izpolnitev olimpijske norme mora ta čas popraviti še za 69 stotink. Rok za to normo je 29. junij (če bodo olimpijske igre izpeljane v prvotnem terminu).

Ni bila lahka odločitev
"Lahko si rečem, da sem izredna. Počasi premikam osebne meje na 200 metrov in res sem izredna. Naredim lahko vse, kar želim. Vedno si postavljam nove meje. To brez dvoma ni bila lahka odločitev. Vse življenje tečem dva kroga, zdaj le polovico enega. Moram se privaditi, to res ni lahko, a mogoče je vse," je sporočila na Instagramu.

Majdič o možganih ... in Caster Semenya
Prejšnji petek je v Številkah gostoval endokrinolog Gregor Majdič, ki je govoril o ljubezni skozi prizmo možganov. Ob koncu pogovora je razmišljal tudi o drugih temah, med drugim tudi o Caster Semenya (kliknite na spodnjo sliko, o Semenyi od 38:53 naprej).