Luka Janežič je medaljo na 400 m zgrešil za dve stotinki sekunde. Nekdanji trener Primoža Kozmusa verjame, da je bilo tekmovanje v Glasgowu dober uvod v poletno sezono, ki bo imela vrhunec v Dohi na jesenskem svetovnem prvenstvu. Tam si želi od šest do osem tekmovalcev.

Nizozemec Tony van Diepen in Luka Janežič sta po boju za bron izmučena obležala na stezi. Van Diepen je Janežiča premagal za dve stotinki sekunde.  Foto: EPA
Nizozemec Tony van Diepen in Luka Janežič sta po boju za bron izmučena obležala na stezi. Van Diepen je Janežiča premagal za dve stotinki sekunde. Foto: EPA

Vodja slovenske reprezentance v Glasgowu Marija Šestak je bila prav tako zadovoljna z rezultati, posebej je pohvalila vzdušje in navijanje drug za drugega.

Janežič: Treba je priznati, da sem bil prekratek
Po nekaj prespanih nočeh je svoj pogled na EP še enkrat predstavil Luka Janežič, ki je bil najbližje medalji, na 400 metrov je bil četrti, kolajno je zgrešil za dve stotinki. "Šel sem odkrito po medaljo. Zelo, zelo malo je zmanjkalo. Težko si kaj očitam, zmanjkali sta dve stotinki. Treba je priznati, da sem bil prekratek," je med drugim povedal Janežič, njegov trener Rok Predanič pa ga je pozneje dopolnil: "Za nami je tekmovanje z grenkim priokusom, vso odgovornost prevzemam jaz. Šli smo po medaljo, nismo je osvojili. Luka je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči. Še ima rezerve. Tudi po Beogradu (takrat je prestopil in bil diskvalificiran, op. STA) smo se pobrali in Luka je tekel še bolje."

Hvala trenerju, da si je plačal pot v Glasgow
Tudi druga slovenska finalistka EP-ja Maja Mihalinec, na 60 metrov je bila šesta, se je vrnila s pozitivnimi občutki. "Zadnji dve leti zaradi poškodb nista bili lahki. Trenirala sem, kolikor sem lahko. Pred dvoransko sezono ni bilo vse idealno. Pričakovala sem tek blizu osebnega rekorda. Finale ni bil pričakovan, sva pa s trenerjem upala nanj. Drugi cilj, osebni rekord, sem prav tako izpolnila. Hvala trenerju, da si je plačal pot v Glasgowu, brez njega bi bila izgubljena."

Skakalka ob palici Tina Šutej je svoje nastope na Škotskem ocenila kot najboljše po olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016 in napovedala boj za osebni oziroma državni rekord na jesenskem SP-ju.