Marina Tomič je velik del zaostanka nabrala že na startu. Foto: Reuters
Marina Tomič je velik del zaostanka nabrala že na startu. Foto: Reuters
Usain Bolt
Usain Bolt je v svojem slogu v kvalifikacijah spet tekel sila ležerno. Foto: EPA

V njeni predtekmovalni skupini je zmagala Avstralka Sally Pearson (12,53), po mestih pa so napredovale še Irka Derval O'Rourke (13,07), Kolumbijka Brigitte Merlano (13,23) in avstrijska rekorderka Beate Schrott (13,25).

Ni ji uspelo razviti tekmovalnega ritma
"Take in še boljše čase kot danes dosegam na domačih tekmah. Škoda, priložnost je bila izjemna. Čeprav po izidih še ne sodim v polfinale SP-ja, pa sem si za cilj zadala četrto mesto v skupini, kar mi žal ni uspelo. Mislim, da je bilo odločilno to, da mi nikakor ni uspelo razviti tekmovalnega ritma. Iskala sem se več čas teka. Škoda, da mi ni uspelo, saj so bili časi za SP zelo slabi. Mogoče smo imele težave tudi zaradi vetra v prsi," je svoj prvi nastop na svetovnih prvenstvih podoživela 28-letna atletinja.

Zaostanek nabrala že na samem štartu
Tomičeva je bila ena izmed redkih tekmovalk v Južni Koreji, ki osebnega rekorda nima pod 13 sekundami. Kljub temu je imela izjemno priložnost, da se prebije v polfinale, saj bi njen najboljši dosežek (13,10) zadostoval za tretje mesto v drugi skupini prvega kroga. Četrto mesto se ji je sicer oddaljilo že po startu, saj je takoj zaostala za prvimi štirimi, ki so napredovale.

Bolt prvi v kvalifikacijah na 200 metrov
Petkov dopoldanski spored so zaznamovale še kvalifikacije v teku na 200 metrov. V teh je bil s časom 20,30 najhitrejši osmoljenec pol krajše preizkušnje svetovni rekorder Usain Bolt.

Danes bodo podelili šest kompletov medalj. Nesporni slovenski vrhunec bo finale meta kopja, ki se začne ob 12.10. V drugem slovenskem finalu v Daeguju bo nastopila Martina Ratej.

Primož Kobe nastop odpovedal
Zadnji dan tekmovanja bo na sporedu maraton, na katerem bo nastopil Anton Kosmač. Drugi Slovenec Primož Kobe je nastop zaradi poškodbe noge odpovedal.