To je povedal ob današnjem sprejemu atletske reprezentance, ki se je v ponedeljek okrog polnoči vrnila z evropskega ekipnega prvenstva v Stari Zagori v Bolgariji, ekipi je izročil tudi obljubljenih 15.000 evrov za preboj iz druge v prvo ligo.

Sorodna novica Slovenija na krilih zmag Čeha in Mišmaševe v prvo ligo

Na sprejemu je bila večina članov reprezentance iz Ljubljane in okolice ter tudi tisti, ki se šolajo v prestolnici. Manjkali so med drugimi Kristjan Čeh, ki se je iz Sofije takoj podal v Skandinavijo, kjer najboljšega slovenskega atleta ta čas čaka serija močnih mednarodnih tekem, ter Maja Mihalinec Zidar in Neja Filipič.

Zadnji dve sta iz Bolgarije odšli v Beograd. Srbija bo namreč konec naslednjega tedna gostila balkansko prvenstvo, kamor se bo preostali del zelo številčne ekipe iz domovine odpravil v četrtek.

V drugi ligi ekipnega EP-ja je z 233 točkami Slovenija zanesljivo zasedla tretje mesto, ki je kot zadnje vodilo v višjo ligo, v katero se je Slovenija uvrstila po osmih letih.

V prvi ligi se bo čez dve leti merila z Ukrajino in Portugalsko, ki sta nazadovali iz superlige, ter z Madžarsko in Dansko, prvouvrščenima ekipama druge lige, na startni listi pa bodo še tekmovalci iz Nizozemske, Švice, Turčije, Švedske, Finske, Grčije, Norveške in Belgije.