Clemence Calvin zatrjuje, da so jo v Marakešu napadli trije moški, ki so povprašali po njenem partnerju, zaradi česar je pobegnila, pri čemer je padel in se poškodoval njen sin. Francoska protidopinška agencija obtožbe zavrača kot neutemeljene. Foto: Reuters

Francoska protidopinška agencija se je za za suspenz odločila, ker se je 28-letna atletinja izognila dopinškemu pregledu na maratonu 27. marca v Marakešu v Maroku. To je Clemence Calvin naredila že drugič.

Atletinja, srebrna tudi na EP-ju 2014 v Zürichu na 10.000 m, se brani, da je bil dogodek 27. marca vse kaj drugega kot dopinški test. A kljub temu ne bo mogla nastopiti to nedeljo na maratonu v Parizu

"To, kar se je zgodilo 27. marca, je bilo vse kaj drugega kot dopinški test. To je bil napad, popoln nesporazum. Trije ljudje so tekli za mano, eden me je prijel za ramo in dejal: Francoska policija, kje je Samir Dahmani (njen partner in trener)," je v solzah na novinarski konferenci povedala Calvinova. Pri tem, je dejala atletinja, je po tleh padel tudi njen sin, ki je hodil ob njej.

Calvinova je o incidentu nato poročala tudi maroški policiji in dodala, da ni skušala pobegniti. Francoska protidopinška agencija je o incidentu pojasnila, da njeni agenti nikoli ne uporabljajo sile in da so obtožbe Calvinove zelo resne, a da so brez vsakih podlag.