Tina Šutej je odpovedala nastop v kvalifikacijah. Foto: EPA
Tina Šutej je odpovedala nastop v kvalifikacijah. Foto: EPA

35-letna Šutej, dobitnica štirih medalj z velikih tekem v zadnjih letih, bi branila bronasto medaljo s prejšnjega EP-ja pred dvema letoma v Münchnu. Poškodovala se je v nedeljo na treningu. Pri prijemu palice je zgornja roka zdrsnila in vrh palice se ji je zarinil v mišico na roki.

Udarec je pustil posledice, na roki ima natrgano mišico. Tako je prišla v Rim v boj za medalje, vendar je morala nastop odpovedati.

Šutej si je na prejšnjem EP-ju v Nemčiji na ogrevalnem skoku s sprinterico porezala dlan. Oskrbeli so jo in kljub velikemu pritisku in stresu je potegnila iz sebe vse ter prišla do medalje. Šele po tekmi je dobila devet šivov.

Leta 2022 je osvojila dve medalji, marca najprej bronasto na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Beogradu, bila pa je še četrta na SP-ju julija v Eugenu v ZDA. Nekdanja mladinska svetovna prvakinja (2006) je dve srebrni medalji osvojila še na dvoranskih EP-jih, prvo leta 2021 v Torunu na Poljskem, drugo lani v Carigradu.

Ferlan z osebnim rekordom v polfinale
Rok Ferlan je drugi dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu v prvem krogu na 400 m tekel osebni rekord s 45,52 sekunde in si s skupnim petim izidom zagotovil nedeljski polfinale ob 20.38. "Želel sem si točno takega teka za osebni rekord. Začel sem zelo hitro prvih 200 m, bil sem sproščen in sem na koncu zasedel tretje mesto v močni skupini. Tudi izid je super. Sem pa vedel, da bo nekaj tekmecev hitrih in me bodo priganjal. Imel sem dobro stezo, ki je tudi zelo hitra. Imel sem sicer nekaj dvomov včeraj, če bom prišel v polfinale. Obenem sem vedel, da lahko s ponovitvijo letošnjih tekov pridem v nadaljevanje. Spodbudo sem dobil tudi že prvi dan EP, saj so se vsi v reprezentanci, ki so nastopili, uvrstili v polfinale ali finale, Kristjan Čeh pa je osvojil zlato," je po nastopu povedal Ferlan.

Ferlan zelo zadovoljen z uvrstitvijo v polfinale na 400 metrov