Tina Šutej je doživela zelo neprijetno izkušnjo na cesti, vseeno pa se ji je uspelo zbrati za nastop na mitingu v Ostravi. Foto: www.alesfevzer.com
Tina Šutej je doživela zelo neprijetno izkušnjo na cesti, vseeno pa se ji je uspelo zbrati za nastop na mitingu v Ostravi. Foto: www.alesfevzer.com

"Na poti v bližini Dunaja je hud sunek vetra odtrgal prtljažnik s palicami, ki so se razletele po vozišču. Palice so dolge pet metrov in skupno težke 25 kg, lahko bi se zgodila tudi zelo huda nesreča, poškodovan pa je bil le en avtomobil. Uspelo nama je pobrati palice in z njimi tudi tekmovati. Toda vse skupaj je bilo zelo stresno in kot v grozljivki," je dejal trener Šutejeve Milan Kranjc in dodal, da bi lahko prišlo tudi do verižnega trčenja na štiripasovnici, a je le en avto zapeljal čez palice.

"Na kakšen način pa nama je uspelo palice pobrati, še zdaj ne vem. Prišla je policija, popisala stvari, midva sva šla v mehanično delavnico, kjer pa nama niso mogli pomagati. Sledila je improvizacija. Odšla sva v nakupovalni center, kjer sem kupil nekaj stvari, s katerimi sva usposobila prtljažnik za nadaljevanje poti. Potem sva preizkusila vse palice, za katere je v prejšnji sezoni plačala 7200 evrov. No, z njimi je lahko nato tudi nastopila in prišla do zelo dobrega izida," je še povedal Kranjc, ki je bil lahko zadovoljen z nastopom Tine Šutej. Bila je tudi blizu uspeha na 4,70 metra, kar ni daleč od njenega državnega rekorda.

Agata Zupin je bila v teku na 400 metrov peta (53,69), Žan Rudolf pa je na 800 metrov z izidom 1:47,54 osvojil drugo mesto.