Johannes Vetter je dosegel drugi izid do zdaj. Foto: AP
Johannes Vetter je dosegel drugi izid do zdaj. Foto: AP

S tem je kar za 3,32 metra izboljšal svoj nemški rekord. Svetovni rekord legendarnega Jana Železnega znaša le malo več (98,48).

Čeh znova na stopničkah
Kristjan Čeh
je na istem mitingu zasedel drugo mesto v metu diska z novim izvrstnim metom 66,16 m. Pred njim je tekmo končal le Šved Daniel Stahl, aktualni svetovni prvak (67,28 m), za njim pa tretji evropski prvak iz Litve Andrius Gudžius (64,45 m).

Maja Mihalinec je bila peta na 100 m (11,61), Lia Apostolovski pa šesta v skoku v višino (1,85 m).

Prezljeva razočarana
Joni Tomičič Prezelj
je zasedla tretje mesto na mitingu v belgijskem Heusden Zolderju v teku na 100 m z ovirami. S časom 13,79, ki je sicer precej pod njenim osebnim rekordom, je zaostala za domačinko Anne Zagre (13,33) in Nizozemko Sharona Bakke (13,59).

"Še nikoli prej nisem tekla na tako velikem tekmovanju in sem zelo hvaležna, da sem dobila priložnost in doživela tako izjemno izkušnjo. Za menoj je zelo težko leto, ob koncu lanske poletne sezone sem si hudo poškodovala stopalo, potem pa je prišla še pandemija, ki je kar za nekaj časa prekinila treninge. Karantena tudi ni pripomogla k moji vrnitvi na tekmovališča in tako se pozna precejšnja luknja, predvsem pri treningu ovir," je povedala Slovenka.