Izidi na poznem uvodu te posebne športne sezone za večino niso bili v ospredju, tudi ne za Zupinovo, ki je ubranila lansko memorialno zmago na tretjem mitingu v spomin na avgusta leta 2017 po hudi bolezni umrlo Marjano Lužar Kobelenski, svetovno mladinsko podprvakinjo na 400 m ovire (leta 1990 v Plovdivu).

"Cilj je bil, da pridem na tekmo in odtečem. Glede na to, kaj se mi je dogajalo v zadnjih dveh dneh, ko je umrl dedek ... Sicer sem zadovoljna, da po težavah s poškodbami tokrat nisem imela nobenih težav. V tej sezoni želim izboljšati osebne rekorde, na 400 m ovire s tem državnega, in da dosežem tudi normo za OI, čeprav ta po odločitvi mednarodne zveze ne bo veljavna. Ampak bom pomirjena, ker bom vedela, da sem na dobri poti za naslednje, olimpijsko leto," je povedala Zupinova.

22-letnica je na neki način tudi naslednica Marjane Lužar, saj je s 56,52 sekunde julija pred tremi leti postavila še zdaj veljavni članski rekord na nizkih ovirah. Leta 2017 je osvojila tudi srebrno na mladinskem evropskem prvenstvu in bila 21. v polfinalu SP-ja na svojem prvem velikem članskem tekmovanju.

Grkman: Norma za OI je kar oddaljena
Na prvem atletskem mitingu po epidemiji novega koronavirusa in enem prvih med znova oživljenimi športnimi tekmovanji nasploh v Sloveniji je bil posebej dober čas 20-letnega Grkmana. Dokazal je, da je tudi v času brez tekem dobro treniral, saj je v teku na 200 metrov v močnem protivetru (-2,0 m/s) zmagal z odličnim časom 21,44.

Za normo na pol stadionskega kroga za OI v Tokiu bi moral teči 20,23 sekunde, tokrat pa se je povsem približal svojemu osebnemu rekordu 21,19 sekunde. Videti je, da ni daleč niti od časa 20,47 sekunde in slovenskega rekorda Matica Osovnikarja iz leta 2004. "Ko sem videl čas po prihodu, sem naprej mislil, da bi lahko tekel tudi malo hitreje. Potem pa sem videl tudi moč vetra in lahko rečem, da sem zadovoljen. Lani sem tu začel z 21,29, a z vetrom v hrbet. Malo moram piliti še hitrostno vzdržljivost, potem pa bo še bolje. Moj glavni cilj bodo dobri nastopi na slovenski ligi, norma za OI pa je kar oddaljena, moram biti realen, s kakšno slovensko štafeto bi bilo to bolj mogoče," je pojasnil Grkman.

Dominković presenetil Kranjca
Slovenski rekorder Matija Kranjc je v metu kopja s 70,52 m sicer slavil med člani, a ga je v absolutni konkurenci ugnal starejši mladinec Filip Dominković, član velenjskega kluba je bil prvi s 70,94 m.

"Mislim, da gospodje, ki odločajo o normah, ne vedo, kaj delajo, ampak ne glede na to niti kdaj prej nisem treniral za druge, nisem potreboval norm za spodbudo, imel sem in še vedno imam lastne cilje ter jih skušam doseči. Še vedno si obetam, da bi za drugo leto izpolnil normo za EP," je povedal Kranjc, ki proizvaja karbonske komponente za avtomobilsko industrijo, ob tem pa še trenira šestkrat tedensko. Državni rekord je leta 2016 z 81,13 m postavil v Brežicah, norma za OI v Tokiu 2021 pa je 85 m, 85,38 m pa je bilo dovolj za olimpijski bron leta 2016 v Riu de Janeiru ...

Na mitingu brez gledalcev
Miting je bil sicer prav na zadnji dan epidemije, ki se bo uradno končala dan pozneje, v ponedeljek, zato je bilo v veljavi še nekaj več ukrepov za zajezitev virusne bolezni, za katere so morali poskrbeti organizatorji na čelu s predsednikom radovljiškega kluba Zvonetom Prezljem.

Atletsko tekmovališče je bilo na neki način simbolično za prvo tekmovanje, saj, obdano z zelenjem in gorenjskimi vršaci v ozadju, nima tribun in v vsakem primeru ne bi bilo gledalcev.