"Sam pa sem se držal nazaj in ostal miren. Klub je pri meni vedno na prvem mestu, poleg tega nisem želel vznemirjati moštva, ki je bilo na poti k naslovu državnega prvaka."

Španski trener Albert Riera se je od Olimpije poslovil z dvojno krono. Že pred časom se je govorilo o tem, da je Riera prekinil komunikacijo s predsednikom kluba Adamom Deliusom in poslovnim direktorjem Igorjem Barišićem, kar je Delius potrdil v pogovoru za Delo. Prvega moža zeleno-belih je užalostilo obupno vedenje Riere.

Adam Delius je potrdil javno skrivnost, da je bil že od lanskega oktobra na bojni nogi  s trenerjem Albertom Riero. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Adam Delius je potrdil javno skrivnost, da je bil že od lanskega oktobra na bojni nogi s trenerjem Albertom Riero. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Kot je dodal 65-letnik, s takšnim vedenjem Riera, ki je popolnoma prekinil komunikacijo z vodstvom kluba, nikjer drugje, pri nobenem drugem predsedniku ne bi preživel oktobra.

Predsednik Olimpije je razkril tudi, da je Riera suspendiral Mustafo Nukića, ker je po golu proti Radomljam pokazal s prstom na usta, želel pa je, da igralca kaznuje tudi klub. Delius tega ni storil, Riera pa je bil jezen in se zato z njim ni želel več rokovati. Zanimiva pa je tudi podrobnost v zvezi z vratarjem Matevžem Vidovškom, ki se je poškodoval, Riera pa je vseeno od njega zahteval, da brani.

Vir: Delo/STA