V slovenskem taboru novi glavni trener Aleš Gorza zatrjuje, da je vzdušje v ekipi še vedno dobro in da upajo na več sreče na naslednjih prizoriščih.

Nekdanji smučar Aleš Gorza zdaj vodi najhitrejše slovenske alpske smučarje. Foto: www.alesfevzer.com
Nekdanji smučar Aleš Gorza zdaj vodi najhitrejše slovenske alpske smučarje. Foto: www.alesfevzer.com

Alpski smučarji v hitrih disciplinah v letošnji sezoni za zdaj nimajo sreče z vremenom. V Beaver Creeku je še drugič v sezoni odpadel celoten predvideni program tekmovanj. Prav tako organizatorji niso izpeljali smukov s startom v Zermattu in ciljem v Cervinii. Smučarji se zavedajo, da se proti vremenu ne da boriti, a radi bi tekmovali.

Najprej so že na začetku odpovedali uvodni moški veleslalom v Söldnu. Nato je odpadel celoten program v Zermattu in Cervinii, pretekli konec tedna pa je vreme smučarjem preglavice povzročalo v Beaver Creeku. Alpski smučarji so v sezoni 2023/24 izpeljali zgolj eno tekmo, slalom v Gurglu v Avstriji.

Alpski smučarji pričakujejo, da bodo imeli več sreče z vremenom konec tedna, ko se bo karavana ustavila v Val d'Iserju v Franciji, kjer bosta na sporedu moški preizkušnji v veleslalomu in slalomu. Alpske smučarke medtem čaka konec tedna v znamenju hitrih disciplin z dvema superveleslalomoma in smukom v St. Moritzu v Švici.

Od 14. do 16. decembra naj bi prve tekme dočakali tudi alpski smučarji, ki tekmujejo v hitrih disciplinah. Val Gardena v Italiji bo gostila enega od odpadlih smukov iz Zermatta in Cervinie, hkrati pa sta na sporedu še smuk in superveleslalom.