Aleš Križnar je bil direktor Eurobasketa 2013, od takrat pa sodeluje na ravni krovne košarkarske zveze. Foto: KZS
Aleš Križnar je bil direktor Eurobasketa 2013, od takrat pa sodeluje na ravni krovne košarkarske zveze. Foto: KZS

Košarkarska zveza Slovenije ima novega generalnega sekretarja, potem ko je poleti to mesto zapustil Rašo Nesterović. Člani izvršnega odbora so štiriletni mandat soglasno podelili Alešu Križnarju, ki je bil na košarkarski zvezi do zdaj poslovni direktor, hkrati pa je opravljal tudi vlogo namestnika generalnega sekretarja.

Aleš Križnar že več kot desetletje deluje v Košarkarski zvezi Slovenije. Bil je direktor evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji in je od tedaj vpet v vse večje projekte KZS-ja. Pri Fiba Europe je član finančne komisije, dejaven pa je bil tudi v komisiji za objekte, panožne športne centre in velike mednarodne športne prireditve Olimpijskega komiteja Slovenije.

40-letni Ljubljančan je bil nekdanji mladinski košarkarski reprezentant, ki mu je tekmovalno pot preprečila poškodba kolena, preizkusil pa se je tudi v trenerskih vodah. Študiral je ekonomijo, po zaključku pa si je dodatna znanja nabral na Finskem in v ZDA.

"V zadnjem obdobju smo v vodstvu Košarkarske zveze Slovenije opravili precej analiz in pogovorov ter prišli do zaključka, da se najboljša rešitev za novega generalnega sekretarja ponuja kar znotraj zveze. Aleš Križnar je že vrsto let eden ključnih delov naše košarkarske družine. Vpet je v številne aktivnosti, projekte in odločitve in skrbi za poslovno delovanje zveze. Tako je pravzaprav logična izbira in prepričan sem, da se bo znašel tudi v tej vlogi, ki vsebinsko zanj niti ni nova," je ob tem dejal predsednik KZS-ja Matej Erjavec.

Križnar novi generalni sekretar KZS-ja