Jan Hörl je imel težave na četrtkovem treningu. Foto: MMC RTV SLO
Jan Hörl je imel težave na četrtkovem treningu. Foto: MMC RTV SLO

Mislim, da smo se pravilno odzvali. Smučina ni zdržala tega vremena, zato smo tekmo prestavili v razmere, ko smo jo lahko izpeljali varno in na visoki ravni. Morate vedeti, da so zadeve precej zapletene. Tukaj moramo uskladiti veliko deležnikov. Velik je pritisk televizije, če bi mi sami izbirali termine, ne bi bilo nobenih težav.

Po drugi strani pa smo znanstveno pristopili k reševanju te težave in mislim, da smo včeraj in danes določene rešitve že našli. Zagotovo bomo imeli znotraj ekipe o tem še dolgo razpravo in vem, da bomo prihodnje leto znova z določenimi spremembami šli v tekmo, da se nam ne bi kaj podobnega primerilo.

Naš meteorolog je takoj po težavah izvedel infrardeče meritve in sklenili smo, da moramo takoj spremeniti materiale in barve. Ne vem, ali ste opazili, ampak mi smo čez noč črno pohodno gumo prevlekli s filcem bele barve in to nam je ogromno zmanjšalo sevanje. Filc se je ohladil na nič stopinj, guma je imela 30 stopinj Celzija, lesena ograja na rateški strani pa 20.

Vodja planiškega tekmovanja Aljoša Dolhar o nekaterih izvedbenih težavah. Vir: STA.