Letos bo imela Slovenija drugič zapored namiznoteniško ekipo na olimpijskih igrah. Foto: Reuters
Letos bo imela Slovenija drugič zapored namiznoteniško ekipo na olimpijskih igrah. Foto: Reuters

Lahko pa ga še prijavimo kot rezervo, a na igrah lahko nastopi le, če se kdo poškoduje in to dokaže z zdravniškim potrdilom. Če bomo za rezervo izbrali Tokića, pa bomo zaprosili za dovoljenje in posebno potrdilo od Belgijcev, saj nočemo imeti težav, ki smo jih v teh treh letih, odkar je belgijski selektor, že imeli. Nekajkrat sem ga prijavila na kakšen turnir, a se je izkazalo, da ni smel igrati, mi pa smo morali plačati tudi kakšno kazen.

Mi v Pariz nikakor ne gremo na izlet ali kavo. Z Darkom je naš cilj kolajna, menim, da je z nekaj sreče dosegljiva, tudi zaradi dejstva, da bosta v žrebu le dva Kitajca. Hrastničan je sicer na lestvici v zadnjem času izpadel iz deseterice najboljših igralcev, trenutno je 18. igralec sveta, a trdim, da je to bolj posledica nekaterih čudnih okoliščin kot pa padca forme. Darko se ni poslabšal, lani je zaradi natrpanega urnika imel manjšo krizo, na to obremenjenost bomo morali paziti tudi letos, a se je vrnil in ne gre za noben padec v njegovi igri.

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo drugič zapovrstjo nastopila na olimpijskih igrah. Tako kot v Tokiu jo bo tudi tokrat vodila Andreja Ojsteršek Urh, ki so ji pri Namiznoteniški zvezi Slovenije zaupali nov mandat selektorice. Ekipa, ki bo v Parizu nastopila, je že znana, edino vprašanje je, kdo bo v reprezentanci rezerva. O tem je v intervjuju za STA spregovorila Ojsteršek Urh.