Po šestih sezonah Kopitar ni prvi strelec ekipe, ampak tretji, a 70 točk je po lanski sezoni najboljši dosežek zadnjega obdobja. Kopitar svoj učinek v rednem delu sezone ocenjuje za
Po šestih sezonah Kopitar ni prvi strelec ekipe, ampak tretji, a 70 točk je po lanski sezoni najboljši dosežek zadnjega obdobja. Kopitar svoj učinek v rednem delu sezone ocenjuje za "kar v redu". Foto: Reuters

Tu smo, končnica, novo poglavje, nova zgodba, ki se začne pisati. Redni del je nekako celo pozabljen. Gledamo naprej, kaj lahko naredimo, da se uvrstimo v drugi krog.

Za ta korak naprej bo zmagala ekipa. Nimamo posameznika kalibra Connor McDavid oz. Leon Draisaitl. Skozi celo sezono smo dobro igrali ekipno in to nas bo gnalo še naprej. Ne nazadnje, če bomo uspešni, bo to prav zaradi tega.

Na začetku nismo bili najboljši pred domačimi gledalci, proti koncu sezone pa smo doma igrali dobro. Osebno še raje začnem na poti, sploh če nam uspe zmagati na eni tekmi. Če bo tako, bo takoj prednost na naši strani.

Razmišljanje Anžeta Kopitarja pred začetkom letošnje končnice v Ligi NHL, kjer bo z Los Angelesom že tretjič zapored igral proti Edmontonu. Oilersi so bili boljši od Kingsov tako lani kot predlani in so letos na papirju ter stavnicah še izrazitejši favoriti.