Prebradat, da bi lahko delil pravico v najboljši košarkarski ligi v Evropi? Foto: Reuters
Prebradat, da bi lahko delil pravico v najboljši košarkarski ligi v Evropi? Foto: Reuters

Čeprav bi zelo rad sodil v Evroligi, tega ne morem sprejeti.

Nemški košarkarski sodnik Benjamin Barth pravi, da mu lani niso dodelili tekem v po kakovosti najvišji evropski Evroligi, ker si ni hotel obriti brade. 43-letni Barth je torkovi izdaji Frankfurter Allgemeine Zeitunga odstopil prepise komunikacije z vodjo sojenja v Evroligi Richardom Stokesom.

FAZ je pridobil tudi odziv Evrolige:

"Neformalne zahteve glede dlak na obrazu in drugih vidnih telesnih znamenj so že vrsto let običajna praksa v različnih športih. Vendar so te zahteve očitno zastarele in ne ustrezajo vrednotam, za katere se zavzema košarkarska Evroliga. Priporočilo, da gospod Barth ne sme imeti brade, je bilo napaka, in aprila smo se mu opravičili. Kakršna koli diskriminacija zaradi videza ni sprejemljiva in ne more nobenemu posamezniku omejevati dela na katerem koli področju, vključno s sojenjem na najvišji ravni."

Barthu so naknadno dovolili, da lahko brez omejitev sodi v Evroligi, z brado ali brez nje, vendar so bile izkušnje zanj tako izčrpavajoče, da ni prepričan, ali si sploh še želi opravljati ponujene naloge, je še povedal za časnik.

Vir: STA/dpa