Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ko so mi ponudili vlogo na televiziji, nisem bil prepričan, ali si tega želim. Nekaj časa sem potreboval, da sem se našel in se vrnil v kolesarstvo, tokrat brez ega. Zdaj lahko delam na televiziji, a sem se tudi vpisal na univerzo, da bi diplomiral iz socialnega dela. Želim namreč pomagati ljudem.

Lepo je, da se me ljudje spomnijo, a se ne morem večno sprehajati okoli z rokovsko pričesko, obleko in pijan. To osebo sem pustil za sabo. Vse se enkrat konča, mora se končati.

Vse te grozne stvari, ki sem jih videl med odraščanjem ... Zdaj me nič ne more šokirati, in to psihično trdnost želim uporabiti pri delu socialnega delavca. Ko ljudje rečejo, ti si tisti kolesar, jim odvrnem ne, to je bilo pred nekaj leti. Zdaj sem socialni delavec.

Upokojeni britanski kolesar Bradley Wiggins, ki trenutno na Dirki po Španiji sodeluje z Eurosportom, je v pogovoru za časopis The Big Issue razkril, da želi postati socialni delavec in pomagati ljudem, zato se je vpisal na višjo šolo. Leta 2012 je postal prvi Britanec, ki mu je uspelo osvojiti Dirko po Franciji, le nekaj dni pozneje pa je na domačih olimpijskih igrah osvojil zlato odličje v vožnji na čas. Vir. STA