Imamo protokol, ki smo ga prav vsi odobrili in predvideva različne situacije. Tudi med klubi obstaja dogovor, da bodo igrali tekme, čeprav bodo nekateri igralci odsotni. Lokalne oblasti morajo to upoštevati.

V italijanski ligi se je vnela žolčna razprava, kdo ima večjo težo, lokalni zdravstveni organ ali obstoječi protokol Serie A. Foto: Reuters
V italijanski ligi se je vnela žolčna razprava, kdo ima večjo težo, lokalni zdravstveni organ ali obstoječi protokol Serie A. Foto: Reuters
Sorodna novica Nič od derbija - Napoli zaradi covida-19 ni odpotoval v Torino, zmaga Juventusu?

Nekdanji predsednik Nogometne zveze Italije (FIGC) Carlo Tavecchio je opozoril, da bi bila vnovična prekinitev serie A, če bo število primerov okužbe z novim koronavirusom še naraščalo, za šport "slabša od apokalipse". Trenutno je v po kakovosti najvišjem razredu italijanskega nogometa serie A 26 igralcev, ki so pozitivni na novi koronavirus, med njimi 17 v Genovi in štirje v Interju.

Za zeleno mizo zmaga Juventusu?
Disciplinska komisija italijanske lige še ni odločila o zadevi, ki se nanaša na Napoli. Zasedba Gennara Gattusa ni potovala v Torino na nedeljsko tekmo serie A z Juventusom, potem ko so lokalne zdravstvene oblasti Napoliju odsvetovale potovanje po pozitivnih izvidih na novi koronavirus igralcev Piotra Zielinskega in Eljifa Elmasa ter člana strokovnega štaba Giandomenica Costija.

Juventusu bodo najverjetneje za zeleno mizo prisodili zmago s 3:0, saj je serie A zavrnila prošnjo Napolija za preložitev tekme, češ da so imeli na razpolago vsaj 13 igralcev. V soboto, dan pred tekmo, so tudi pri stari dami odkrili pozitivna izvida pri dveh članih strokovnega štaba, a se je Juventus vseeno odpravil na stadion.